ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

· Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/4 ενάντια στις διαδικασίες αξιολόγησης και το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της. · Κ. Θωϊδου: «Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να απολύσουν τον Σαμαρά και την άθλια συγκυβέρνηση».




Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/4 του σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτώντας να παρθεί η πολιτική  απόφαση ότι ο Δήμος Νίκαιας –Ρέντη θα μπλοκάρει τη διαδικασία αξιολόγησης στα πλαίσια της εφαρμογής της εγκυκλίου του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αποτελεί το πρώτο βήμα για  νέες διαθεσιμότητες απολύσεις στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη και συνολικά στο δημόσιο.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Σχήματος «Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης» μαζί με την επικεφαλής Κατερίνα Θωίδου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου ο νόμος  4250/2014, «προβλέπει την αξιολόγηση του συνόλου του προσωπικού του Δημοσίου και την κατάταξή του σε τρείς κατηγορίες: σε άριστους (25%), ικανούς (60%) και ανεπαρκείς (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15%). Η εφαρμοστική εγκύκλιος, που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίζει ότι το 15% των υπαλλήλων πρέπει να αξιολογηθούν ως «άχρηστοι» με βαθμολόγιση από 1-6 (ή από 1 - 6,9), ανοίγοντας το δρόμο της απόλυσής τους, ενώ η μη τήρηση των ποσοστών από τους αξιολογητές συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι εργαζόμενοι, θα βρεθούν στον «κάδο» του 15% των «άχρηστων» και υποψήφιων για απόλυση».

Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση κατά της αξιολόγησης. Δεν αποφάσισε όμως να μπλοκάρει την εφαρμογή της εγκυκλίου όπως απαίτησαν οι εργαζόμενοι.

Αίσθηση προκάλεσε ότι με αυτή την γενικόλογη καταγγελία συμφώνησαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δημοτικών Κινήσεων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.   

«Η μάχη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης είναι μπροστά μας. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και σε όλο το Δημόσιο έχουν τη δύναμη με απεργίες και καταλήψεις να μπλοκάρουν  την εφαρμογή του νόμου στην πράξη, μέχρι να απολύσουμε το Σαμαρά και την άθλια συγκυβέρνηση της ανεργίας της φτώχειας και του ρατσισμού», τόνισε η επικεφαλής της Ανταρσία στην Κοκκινιά», Κατερίνα Θωίδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου