ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η πετυχημένη Γενική Απεργία ένα ακόμα βήμα για να διώξουμε την κυβέρνηση, τις τρόικες και τα μνημόνια




 Στο δρόμο μαζί με τους χιλιάδες που διαδήλωσαν βρέθηκαν όλοι οι αγωνιστές της «Ανταρσία στην Κοκκινιά» δίνοντας το στίγμα της αγωνιστικής εγρήγορσης. 



Η Κατερίνα Θωίδου επικεφαλής της «Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης» δήλωσε:  
 
«Σήμερα έγινε μια πολύ πετυχημένη απεργία που βγήκε από τα κάτω. Βγήκε μέσα από την πίεση των εργαζόμενων όπως των καθαριστριών, των δασκάλων και των καθηγητών, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που συνεχίζουν να παλεύουν για να διώξουν την κυβέρνηση, τις τρόικες και τα μνημόνια.
Εμείς από την «Ανταρσία στην Κοκκινιά» είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε το ρόλο μέσα στην πόλη της Νίκαιας μιας δημοτικής κίνησης που θα ξεσηκώνει τον κόσμο και θα στηρίζει τις μάχες και τους αγώνες του, θα ενώνει ντόπιους και μετανάστες μαζί με τα συνδικάτα και τους φορείς της περιοχής. Για να δείξουμε ότι η δύναμη βρίσκεται στους αγώνες και την οργάνωση από τα κάτω μέχρι την ανατροπή τους».


«Έφτασε η ώρα για έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό για να σταματήσουμε τις πολιτικές του ΔΝΤ, της ΕΕ και των μνημονίων. Είμαι γέννημα θρέμμα Κοκκινιώτης και μέσα από την «Ανταρσία στην Κοκκινιά», την νέα αυτή αντικαπιταλιστική δημοτική παράταξη αποφάσισα να στρατευθώ για ένα καλύτερο μέλλον προς όφελος των εργαζόμενων», ανέφερε ο Γιώργος Γεωργιάδης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. 



 «Όλος ο κόσμος πρέπει να βγει στο δρόμο. Δεν πρέπει να τσιμπάμε στην τρομοκρατία της κυβέρνησης. Ξεκινώντας από τις γειτονιές όπως εμείς κάνουμε αυτή τη νέα αρχή με την Ανταρσία στην Κοκκινιά, να φέρουμε την ανατροπή», τόνισε ο Στέφανος Γαλίτης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη με την Αντικαπιταλιστική Αριστερά.



«Σήμερα είναι μια μεγάλη πανεργατική κινητοποίηση που χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στο δρόμο για να δείξει την αντίθεσή του στην κυβέρνηση των μνημόνιων. Η σημερινή κινητοποίηση δείχνει επίσης πως ο κόσμος θέλει να παλέψει ενάντια στους διάφορους γραφειοκράτες που κλείνουν απεργίες και κινητοποιήσεις και λένε πως ο κόσμος δεν τραβάει. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μια δύναμη που στηρίζει τους αγώνες γι’ αυτό και θέλουμε να την δυναμώσουμε και στη Νίκαια. Ο κόσμος που δημιούργησε την «Ανταρσία στην Κοκκινιά» ήταν αυτός που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όλον αυτό τον καιρό.  Γι’ αυτό ζητάμε από όλους να μας στηρίξουν και στις δημοτικές εκλογές. Στηρίζοντας και ψηφίζοντας ανταρσία, ψηφίζουμε και στηρίζουμε τους ίδιους τους αγώνες μας», ανέφερε ο Μιχάλης Πέππας  υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου