ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η «Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης»
κατάφερε στο πρώτο κατέβασμά της στις Δημοτικές Εκλογές σε Νίκαια Ρέντη να πάρει 1086 ψήφους, να καταγράψει το ποσοστό του 2,26% και να εκλέξει έναν Δημοτικό Σύμβουλο. Η επιτυχία αυτή δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της συνεπούς παρουσίας και της δράσης της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς μέσα στην πόλη της Νίκαιας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δε διστάσαμε, πάρα τις μικρές μας δυνάμεις, να μπούμε μπροστά στη μάχη για να μην αφήσουμε το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής να μετατρέψει τη γειτονιά μας σε ναζιστικό γκέτο. Ήμασταν δίπλα σε όλες τις μάχες του εργατικού κινήματος , στις απεργιακές φρουρές των εκπαιδευτικών στη διάρκεια της απεργίας διαρκείας, στους αγώνες των δημοτικών υπαλλήλων ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις, στις απεργιακές φρουρές των εργαζόμενων στις ιδιωτικές κλινικές, στις μάχες για δημόσια και δωρεάν υγεία.
Δώσαμε έναν προεκλογικό αγώνα με τη σημαία του αντιφασισμού, του αντιρατσισμού και του αντικαπιταλισμού. Οργανώσαμε περιοδείες σε όλους τους εργατικούς χώρους της Νίκαιας και του Ρέντη, πόρτα πόρτα στις εργατικές πολυκατοικίες, σε όλες τις λαϊκές αγορές, οργανώσαμε εκδηλώσεις ακόμα και σε ΚΑΠΗ της Νίκαιας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί σε όλες αυτές τις μάχες είχαμε στο πλευρό μας τα αδέρφια μας, τους μετανάστες της Πακιστανικής Κοινότητας που παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά τους απαγόρευσε να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές, υποκλινόμενη στην ατζέντα της Χρυσής Αυγής, είδαν την προεκλογική καμπάνια της «Ανταρσία στην Κοκκινιά» σαν δικιά τους μάχη.
Την επόμενη περίοδο είμαστε αποφασισμένοι μαζί με όλο τον κόσμο που θέλει να αντισταθεί στην κρίση και την ανεργία, να πρωτοστατήσουμε για νέους , ενωτικούς, νικηφόρους αγώνες κόντρα στην αξιολόγηση στα νοσοκομεία και στους δήμους που στοχεύσει στην απόλυση του 15% του προσωπικού, τις συγχωνεύσεις σχολείων, τους πλειστηριασμούς, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που έκαναν ξανά προεκλογική εμφάνισή τρόμου. Και μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες να κερδίσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο της γειτονιάς στην προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής των οικονομικών δολοφόνων της κυβέρνησης, της τρόικας και της συμμορίας των νεοναζί.
Κατερίνα Θωίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου