ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 12ΠΜ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η πρώτη νεροποντή του Φθινοπώρου στα σύνορα Νίκαιας και Παλιάς Κοκκινιάς είναι η τραγική συνέπεια των άγριων περικοπών της συγκυβέρνησης των τροϊκανων που οδηγούν σε κατάρρευση τις υποδομές στις γειτονιές μας. Δεν είναι μια αναπόφευκτη θεομηνία αλλά μια συνέπεια της δολοφονικής πολιτικής της συγκυβέρνησης που ρημάζει με τις απολύσεις εργαζόμενων στους Δήμους και τις περικοπές τις γειτονιές μας.
Στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και 25ης Μαρτίου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Δημαρχείο Νίκαιας-Ρέντη, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από την περιοχή της Νίκαιας. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι η τέταρτη φορά που πλημμυρίζει την τελευταία 10ετία. Για άλλη μία φορά ξύπνησαν οι μνήμες της τραγικής πλημμύρας του Νοέμβρη του 1977 που οδήγησε στον πνιγμό δεκάδων κατοίκων ακόμα και μικρών παιδιών.
40 χρόνια μετά τα αντιπλημμυρικά έργα, το ξεβούλωμα των φρεατίων που είναι ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, της Περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ έχουν αφεθεί στην τύχη των ορμητικών υδάτων της νεροποντής, λόγω των περικοπών στους πόρους και τις απολύσεις προσωπικού.
Ακόμα και στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας Ρέντη ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος που αφορούσε μείωση των δαπανών για τον καθαρισμό φρεατίων και άλλων απαραίτητων έργων για την αντιπλημμυρική προστασία!
Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Νίκαιας, της Π. Κοκκινιάς και όλου του Πειραιά χρειάζεται να δώσουμε σκληρούς αγώνες ενάντια στην πολιτική των περικοπών που καταστρέφει τις γειτονιές μας, στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους και των τραπεζιτών. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στις δαπάνες για τεχνικά έργα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι του Δήμου Κερατσινίου. Όχι στους επανελέγχους του Μητσοτάκη που έχουν στόχο 6.500 απολύσεις στους Δήμους κυρίως στην καθαριότητα και τις τεχνικές υπηρεσίες μέχρι το τέλος του χρόνου. Να διεκδικήσουμε λεφτά για τις εργατογειτονιές και όχι για συμμετοχή στις νέες πολεμικές εκστρατείες του Ομπάμα.
Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε με μαζικές απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις για να ξεφορτωθούμε ετούτη την άθλια κυβέρνηση που κοντεύει να μας πνίξει μέσα στα σπίτια μας, την ώρα που μας κλέβουν τους μισθούς και συνεχίζουν την φορομπηξία με το ΕΝΦΙΑ. Καλούμε όλα τα σωματεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, συλλόγους, φορείς δημοτικές κινήσεις να δώσουμε μία πρώτη απάντηση στη δολοφονική πολιτική των περικοπών το Σάββατο 1/11 στη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Νίκαιας.
Φτάνει πια! να τελειώνουμε, να τους διώξουμε!
*Άμεση και πλήρης αποζημίωση όλων των πλημμυροπαθών
*Καμιά απόλυση-διαθεσιμότητα στους Δήμους. Να γυρίσουν πίσω τώρα οι 27 απολυμένοι του Δήμου Κερατσινίου
*Όχι στους “πλαστούς” επανελέγχους του Μητσοτάκη- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ
*Διαγραφή του χρέους
*Λεφτά για τις εργατογειτονιές και όχι για πολέμους και τις τράπεζες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου