ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ : Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη με ομόφωνο ψήφισμα στις 7/11/2016 καλοσωρίζει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης μας.
http://www.nikaia-rentis.gov.gr/…/dhmotikosumb…/2016_213.pdf

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των εργαζόμενων γονιών και των μαθητών που υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία. Για τους κατατρεγμένους των πολέμων ανοίγουμε τα σύνορα, τις πόλεις, τα σχολεία και τις καρδιές μας. Αντίπαλος μας δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν στις πολεμικές επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς, που ρημάζουν χώρες σαν την Συρία και το Αφγανιστάν, τα μνημόνια και οι περικοπές σε παιδεία και υγεία.
Η ισότιμη πρόσβαση όλων των προσφυγόπουλων στη μορφωτική διαδικασία είναι απαίτηση των εκπαιδευτικών σωματείων και του αντιρατσιστικού κινήματος και υποχρέωση του κράτους, που απορρέει από νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και την κοινωνικοποίηση η οποία εξασφαλίζεται με την επαφή και την ανταλλαγή εμπειρίας με το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού.
Γυρνάμε την πλάτη στις ρατσιστικές κραυγές, τα ψέματα και την προπαγάνδα που βάζουν στο στόχαστρο την αλληλεγγύη για να φορτώσουν μίσος τον κόσμο για τους φτωχούς και κατατρεγμένους πρόσφυγες, αποπροσανατολίζοντας για το ποιος φταίει για τα προβλήματα στην εκπαίδευση και την κοινωνία".
Διεκδικούμε:
Πλήρη και ισότιμη ένταξη των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία, σε ένα περιβάλλον δεμένο με τη γειτονιά και την κοινωνία. Όχι στη γκετοποίησή των προσφύγων σε άθλια στρατόπεδα έξω από τις πόλεις.
Να απομονώσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που στήνουν «επιτροπές αγανακτισμένων» γονέων και κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου