ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ


ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

ΟΛΟΙ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο Πέμπτη 29 Ιούνη 10.30- πλ. Καραϊσκάκη


Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στους Δήμους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι αγώνας όλης της κοινωνίας ενάντια στην ανεργία και τα μνημόνια, ενάντια στις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να καλυφτεί πίσω από τις ταξικές και άδικες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να οδηγήσει σε απόλυση τις χιλιάδες των συμβασιούχων, ανακυκλώνοντας μερικούς από αυτούς σε νέες θέσεις εργασιακής ομηρίας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι το Σύνταγμα «παραμερίστηκε» πολλές φορές είτε για να μειωθούν μισθοί και οι συντάξεις, είτε για να ξεπουληθεί η Δημόσια περιουσία στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονίων.
Οι καταλήψεις στα γκαράζ και σε όλα τα δημοτικά κτίρια σε όλη την Ελλάδα, το συλλαλητήριο των χιλιάδων εργαζομένων στους ΟΤΑ στις 22/6, που απάντησαν ενωμένοι στην πρόκληση της απόλυσης 15.000 συμβασιούχων είναι η δύναμη αυτού του αγώνα, που μπορεί να τσακίσει τις απειλές και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς των δημάρχων τύπου Μπουτάρη για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Οι συμβασιούχοι κρατάνε αυτή τη στιγμή στα χέρια τους τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες κάθε δήμου, από την αποκομιδή των σκουπιδιών μέχρι την καθαριότητα των σχολείων, από τους παιδικούς σταθμούς και το «βοήθεια στο σπίτι» μέχρι τις διοικητικές υπηρεσίες. Όχι μόνο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά χωρίς τους συμβασιούχους τίποτα δεν δουλεύει ούτε στους δήμους ούτε πουθενά στο δημόσιο. Αν απολυθούν οι δημοτικές υπηρεσίες, που είναι υποχρέωση του κράτους και τις έχουμε χρυσοπληρώσει οι δημότες με τα πολλαπλά χαράτσια και δημοτικά τέλη, θα διαλυθούν ή θα ιδιωτικοποιηθούν.
Ήδη μέσα σε μία εβδομάδα οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ ανάγκασαν την κυβέρνηση σε μια πρώτη υποχώρηση με την τροπολογία που παρατείνει την απασχόληση τους μέχρι το Μάρτη του 2018. Όμως μέσα στα πλαίσια της τροπολογίας η κυβέρνηση πετά το μπαλάκι στους Δήμους, δίνοντάς τους διορία μέχρι τις 31 Ιουλίου να αναθεωρήσουν τα οργανογράμματα τους προς τα πάνω, προκειμένου να γίνει νέα προκήρυξη στον ΑΣΕΠ, χωρίς όμως να αυξάνει την κρατική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ. Από τη στιγμή που η καθαριότητα είναι ανταποδοτική, η νέα τροπολογία θα οδηγήσει είτε σε νέα αύξηση των δημοτικών τελών είτε στο πέταγμα της μεγάλης πλειοψηφίας των συμβασιούχων στο δρόμο, εφόσον οι Δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν το μισθολογικό κόστος μονιμοποίησής τους. Με αυτές τις μεθοδεύσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλει ταυτόχρονα τις νέες περικοπές που φόρτωσε στις πλάτες όλης της εργατικής τάξης το τέταρτο μνημόνιο, για να ξεπληρώσει το χρέος στους Τραπεζίτες, την ΕΕ και το ΔΝΤ και παράλληλα ανοίγει την πόρτα στα αρπαχτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ώστε να αλώσουν το τομέα της καθαριότητας.
Δεν είναι ώρα για πιέσεις στους απεργούς για συμβιβασμούς και παραίτηση από το όπλο της απεργίας με το σταμάτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στο όνομα του ρεαλισμού, του τουρισμού και της υποκριτικής επίκλησης του κινδύνου της δημόσια υγείας. Η συνέχιση του αγώνα έχει τη δύναμη να σπάσει το «εμπάργκο των διορισμών» και τα τερτίπια του ΑΣΕΠ και να αναγκάσει την κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση εδώ και τώρα για να τους μονιμοποιήσει όλους και να προχωρήσει σε ανοιχτές προσλήψεις για όλα τα κενά. Η οργάνωση σε κάθε Δήμο, με τη δημιουργία απεργιακής επιτροπής και ταυτόχρονα το άνοιγμα της απεργίας προς τα έξω, προς τους άλλους εργατικούς χώρους και τους δημότες, μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση. Ήδη το συνέδριο της Ομοσπονδίας των Δασκάλων ψήφισε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των συμβασιούχων και ζητά από την κυβέρνηση τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 29/6 και συμμετέχει στην πανελλαδική συγκέντρωση.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νεολαίους της πόλης μας να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των συμβασιούχων. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Νίκαιας Ρέντη, να κλείσει την Πέμπτη 29/6 ημέρα πανελλαδικής απεργίας όλες τις υπηρεσίες του δήμου σε ένδειξη συμπαράστασης. Καλούμε το επόμενο δημοτικό συμβούλιο (όπως προτείναμε και στο προηγούμενο) να εκδώσει ψήφισμα που να ζητά μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάςκαι της Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου