ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/10 12μεσ. ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Ομόφωνο ψήφισμα που καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στο Βαγγέλη Παπαμιχαήλ στις 15/9 στο Πέραμα και καλεί στη συγκέντρωση του Σαββάτου πέρασε εχτές από το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη, μετά από πρόταση της "Ανταρσία στην Κοκκινιά" και προσθήκες που έγιναν από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ακολουθεί το ψήφισμα:


"H επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα, ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, από φασίστες της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτει για άλλη μία φορά το δολοφονικό χαρακτήρα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες επιτίθενται στην περιοχή του Περάματος και της Σαλαμίνας, σε μετανάστες και αντιφασίστες. Τα τελευταία χρόνια είχαμε την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Ικόνιο, την εισβολή του Λαγού σε σχολείο του Περάματος, την επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας, την επίθεση σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την απεργία της COSCO στο Ικόνιο.
Είναι πρόκληση μετά από σωρεία επιθέσεων οι φασίστες χρυσαυγίτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι σε Πέραμα και Σαλαμίνα και να διατηρούν ακόμα γραφεία στη Σαλαμίνα και τον Πειραιά.
Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Β. Παπαμιχαήλ, όπως και όλοι οι δράστες σχετικών επιθέσεων, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, να καταδικαστεί όλη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Το αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη δύναμή του στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι, δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξαναστηθούν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά.

Καλούμε την Κυβέρνηση να βοηθήσει στην επίσπευση της εκδίκασης των εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους πολίτες της πόλης μας στην αντιφασιστική Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 20 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Καραβάκια Περάματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου