ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ !


Από τη Νεάπολη της Νίκαιας την Κυριακή 10/2, ξεκίνησαν οι τοπικές συσκέψεις της «Ανταρσία στην Κοκκινιά». Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν αφισοκολλήσεις και εξορμήσεις στη λαϊκή της Νεάπολης όπου μοιράστηκε το προεκλογικό τετρασέλιδο της δημοτικής κίνησης και το κάλεσμα στην εκδήλωση.
Τη σύσκεψη άνοιξε η Κατερίνα Θωίδου, υποψήφια δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη, που μίλησε για τις επιπτώσεις των μνημονίων στους Δήμους φέρνοντας το παράδειγμα της νέας νομοθετικής ρύθμισης που εξαναγκάζει τους δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκβιάζοντας ότι αν δεν το κάνουν δεν θα καταβληθεί η επιχορήγηση για το 2019. 
Η Φιλιώ Φραγκάκου, εργαζόμενη στο νοσοκομείο Αγ.Σαββας, έδωσε την εικόνα της αντίστασης που υπάρχει μέσα στα νοσοκομεία, φέρνοντας το παράδειγμα του αγώνα του σωματείου για να μην απολυθούν οι καθαρίστριες του νοσοκομείου. Μίλησε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νεάπολης όπως οι διαλυμένες συγκοινωνίες, ο υποσταθμός της ΔΕΗ μέσα σε κατοικημένη περιοχή, οι ελλείψεις της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου που εξαναγκάζει τους δημότες από τη μία να πληρώνουν τεράστια δημοτικά τέλη και από την άλλη να καθαρίζουν μόνοι τους δρόμους. Η Εύη Σταμπολή μίλησε για τις πολιτικές μάχες και τις πρωτοβουλίες που παίρνει η δημοτική κίνηση όπως η απεργία στις 8 Μάρτη και η παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 16 Μάρτη.

Αποφασίστηκε να γραφτεί μία ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης που να αναφέρει τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και να μοιραστεί πόρτα πόρτα με στόχο να συγκροτηθεί επιτροπή κατοίκων Νεάπολης.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου