ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

8 ΜΑΡΤΗ 2019-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 2μμ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ


8 ΜΑΡΤΗ 2019-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 2μμ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Η απεργία στις 8 Μάρτη που κήρυξαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΘΑ, η ΠΟΕ-ΔΟΥ, η Π.Ο.ΕΜΔΥΔΑΣ, ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών και δεκάδες σωματεία της υγείας, των δήμων, των εκπαιδευτικών, είναι ένα μεγάλο βήμα για την κατάργηση των σεξιστικών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, την κατάργηση της ανισότητας στους μισθούς και στις συνθήκες της απασχόλησης, ενάντια στα βάρη που φορτώθηκαν οι γυναίκες από τη συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας και τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών μέσα από τη λαίλαπα των μνημονίων.


Από τις 8 Μάρτη του 1857 και την πρώτη απεργία γυναικών εργαζομένων στα υφαντουργεία της Νέας Υόρκης μέχρι τις 8 Μάρτη του 2019, οι γυναίκες ανά τον κόσμο δεν σταματούν να αγωνίζονται για να κατακτήσουν ίση θέση σε μια άνιση κοινωνία. Ενάντια στα σεξιστικά στερεότυπα της καπιταλιστικής κοινωνίας που επιβάλει στη γυναίκα να ζει όλο το 24ωρο με την έννοια της φροντίδας του νοικοκυριού, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των αρρώστων και την ίδια στιγμή να γίνεται αντικείμενο των σεξιστικών επιθέσεων. Ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των  κατακτήσεων του εργατικού κινήματος, που έχει ανοίξει το δρόμο στα αφεντικά για να διαιωνίσουν τις διακρίσεις, να απολύουν τις γυναίκες λόγω εγκυμοσύνης, να καταργούν τις άδειες λοχείας και μητρότητας και την ίδια στιγμή να αποκτήσουν το ελεύθερο στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις,  στη βία και τους βιασμούς.

Η μάχη ενάντια στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του κράτους πρόνοιας είναι άμεσα δεμένη με την πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών. Γι αυτό δεν ανεχόμαστε τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα της κυβέρνησης ότι δήθεν βγαίνουμε από τα μνημόνια ούτε και το αφήγημα της Δημοτικής Αρχής ότι έχει φέρει την ανάπτυξη στην πόλη, τη στιγμή που συνεχίζουν στην ίδια πολιτική των περικοπών στο βωμό της εξοικονόμησης των πρωτογενών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του χρέους. Αυτά τα χρήματα είναι κονδύλια που τα στερούν από την επιχορήγηση των δήμων και θα μπορούσαν να πάνε στις κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας, σε μαζικές προσλήψεις στις δημοτικές υπηρεσίες, σε δωρεάν παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία, στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, των ΚΑΠΗ, σε δημοτικά ιατρεία, σε δωρεάν πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες για όλες και όλους και συνολικά σε λεφτά για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για πρόληψη, αντισύλληψη,  ασφαλής και δωρεάν εκτρώσεις.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα των Γυναικών απεργώντας, γιατί έτσι έχουμε τη δύναμη, παλεύοντας μαζί, να νικήσουμε! 75 χρόνια μετά τη Μάχη της Κοκκινιάς, την 7η Μάρτη 1944, που τσάκισε τους φασίστες και τους ντόπιους συνεργάτες τους, εμπνεόμαστε από την ιστορική μορφή της αντάρτισσας Διαμάντως Κουμπάκη και συνεχίζουμε για να παλέψουμε ενωμένοι, γυναίκες, άντρες, ΛΟΑΤΚΙ, ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και το σεξισμό.
Παλεύουμε για:

o   Δουλειές, αυξήσεις, ισότητα, ελεύθερο χρόνο
o   Ενάντια στις σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις.
o   Κράτος πρόνοιας με δημόσιους παιδικούς σταθμούς, σχολεία και νοσοκομεία.
o   Μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και σεξισμό, ρατσισμό και φασίστες. 
            

Επικεφαλής: Κατερίνα Θωίδου
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου