ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας Ρέντη: 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί Όχι μείωση των ποινών τους Να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας Ρέντη στη χτεσινή του συνεδρίαση (28/3) τάσσεται κατά της πρότασης αλλαγής του ποινικού κώδικα που ρίχνει στα μαλακά τη Χρυσή Αυγή και καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο στις 18 Απρίλη. Το ψήφισμα κατέθεσε η «Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της Αντίστασης» και ψηφίστηκε ομόφωνα. Ακολουθεί το ψήφισμα:
«4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί
Όχι μείωση των ποινών τους
Να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής
Στις 20 Απριλίου συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ήδη, στη δίκη έχει στοιχειοθετηθεί ατράνταχτα το κατηγορητήριο για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, την οργανωμένη από την ηγεσία δολοφονική και τρομοκρατική δράση των ταγμάτων εφόδου κατά συνδικαλιστών, αγωνιστών, μεταναστών.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ξανά στη κόψη του ξυραφιού καθώς βρίσκεται σε διαβούλευση νομοσχέδιο που περιέχει προτάσεις αλλαγής στον ποινικό κώδικα που μειώνουν τις ποινές για τους ηγέτες εγκληματικής οργάνωσης, διάταξη που φωτογραφίζει τον Μιχαλαλολιάκο και τους άλλους υπόδικους νεοναζί.
Αυτές οι επιλογές έχουν αποθρασύνει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που ξαναβγαίνουν με επιθέσεις όπως στην παρέλαση στη Καλλιθέα, την Σαλαμίνα, την Κόνιτσα και τη Σάμο.
Διεκδικούμε την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί. Απαιτούμε την καταδίκη ξανά των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν σε ισόβια, χωρίς ελαφρυντικά, με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου.
Ενόψει της προεκλογικής περιόδου επαναδιατυπώνουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Ρεντη να μην παραχωρήσει στους υπόδικους της Χρυσής Αυγής, χώρους της πόλης για συγκεντρώσεις και εκλογικά περίπτερα.
Στηρίζουμε την αντιφασιστική διαδήλωση που πρόκειται να γίνει στο Εφετείο την Πέμπτη 18 Απρίλη

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου