ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ



Η φετινή πρωτομαγιά έβαλε απεργιακό λουκέτο παντού, νεκρώνοντας την Αθήνα και όλες τις πόλεις. Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του ΟΣΕ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϋ. Στα λιμάνια τα καράβια έμειναν δεμένα, ενώ το Μετρό δούλεψε για λίγες ώρες για να κατέβουν οι απεργοί στις διαδηλώσεις. Απεργιακή περιφρούρηση πραγματοποίησαν από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά σήμανε Απεργία και αυτό φάνηκε στην πράξη.

Με επιτυχία έγιναν σήμερα οι συγκεντρώσεις για την εργαιτκή πρωτομαγία.O Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Από την μικροφωνική του χαιρέτησαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που δίνουν τις μάχες, πρόσφυγες και αντικαπιταλιστικές δημοτικές κινήσεις που συμμετείχαν. 
Μετά τους χαιρετισμούς, εκατοντάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν προς την βουλή. Βάδισαν με τα πανό τους ο Σύλλογος εργαζομένων του Αγ. Σάββα, το Συντονιστικό Νοσοκομείων, το Σωματείο του ΓΟΝΚ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, εργαζόμενοι/ες από την Ιδ.Υγεία, το Σωματείο της Ιντρακόμ, η ΚΕΕΡΦΑ, πρόσφυγες από τους Αγ.Θεόδωρους, η Εργατική Αλληλεγγύη και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, κάτοικοι της Πειραϊκής που αντιστέκονται στα σχέδια της Cosco, οι δημοτικές κινήσεις Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Ανταρσία στην Κοκκινιά και Ανταρσία στο Λιμάνι αλλά και πλήθος διαδηλωτών από μια σειρά εργατικούς χώρους, σχολές και γειτονιές.

Στη φωτο Κατερίνα Θωιδου υποψήφια δήμαρχος με την Ανταρσια στην Κοκκινια και η Φιλιω Φραγκακου, Καθαριστρια στον ΑΓ. Σάββα και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Νίκαιας και η



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου