ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Ποιος φταίει για τη μεταφορά του πρώην ΙΚΑ στο Ρέντη;


Ποιος φταίει για τη μεταφορά του πρώην ΙΚΑ στο Ρέντη;

Ένα από τα βασικά προβλήματα το οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους της Νίκαιας είναι η μεταφορά των υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ στο νέο κτίριο του ΕΦΚΑ στο Ρέντη.

Πρόκειται για μία εντελώς παράλογη επιλογή. Αφού μία τόσο σημαντική υπηρεσία έφυγε από την πόλη της Νίκαιας όπου κατοικούν περίπου 100.000 άνθρωποι για να μεταφερθεί στο Ρέντη όπου κατοικούν περίπου 10.000. Ταυτόχρονα οι Ρεντιώτες είναι αναγκασμένοι να εξυπηρετούνται από τον ΕΦΚΑ του Πειραιά. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την Εφορία που μετακινήθηκε από το κέντρο της Νίκαιας στην οδό Καισαρείας στο σχιστό Κορυδαλλού.
Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες άνθρωποι που δε διαθέτουν μεταφορικό μέσο να σπαταλούν ώρες για να περιμένουν στις στάσεις και να ανεβοκατεβαίνουν λεωφορεία, προκειμένου να κάνουν μία απλή αίτηση ολίγον λεπτών.

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Δημάρχου Ιωακειμίδη, στο Ρέντη μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες που στεγάζονταν στο κτίριο της οδού Καυκάσου στην Νίκαια, το οποίο ως ενοικιαζόμενο στοίχιζε στο δημόσιο 120.000€ το χρόνο.

Η ταλαιπωρία που υφίστανται δηλαδή όλοι αυτοί οι χιλιάδες κάτοικοι, δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα μίας πολιτικής που βάζει την εξοικονόμηση των πόρων πάνω από τις ανάγκες τους. Είναι το αποτέλεσμα μίας μνημονιακής πολιτικής που δε δίνει δεκάρα για τον άνεργο, τον φτωχό, τον ανάπηρο αλλά έχει σαν βασικό στόχο τη δημιουργία των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα.
Οι δήμαρχοι που υπερασπίζονται αυτή την πολιτική δεν μπορούν να υπερασπιστούν τις ανάγκες των εργαζομένων και των κατοίκων αυτής της πόλης. Χρειάζεται και στη Νίκαια και στο Ρέντη να διεκδικήσουμε με τους αγώνες μας ενωμένοι, όλα τα δικαιώματα τα οποία η δημοτική αρχή και η πολιτεία έχουν γράψει στα παλιότερα των υποδημάτων τους . Να διεκδικήσουμε να επαναλειτουργήσουν στη Νίκαια όλες οι υπηρεσίες που έφυγαν και να παραμείνουν όσες μεταφέρθηκαν στο Ρέντη, δημόσια δωρεάν τακτική συγκοινωνιακή σύνδεση από τη Νεάπολη μέχρι το Ρέντη και ταυτόχρονα να παλέψουμε για να διαγραφεί το χρέος και όχι οι ανάγκες μας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου