ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Όχι στην πένθιμη υποκρισία για το Μητσοτάκη


Όχι στην πένθιμη υποκρισία για το ΜητσοτάκηΔιαδήλωση των απεργών της ΕΑΣ το 1992. Στο βάθος το κόκκινο πανό των Επαναστατικών Σοσιαλιστικών Ομάδων Φοιτητών ΕΣΟΦ που συμπαραστέκονται
Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (6/6) ως «Ανταρσία στην Κοκκινιά» θέσαμε στη διάρκεια της συζήτησης στα προ ημερησίας θέματα, το ζήτημα των επιπτώσεων του 4ου μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξηγήσαμε ότι η αποτυχημένη τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έτρεξε να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα χωρίς να έχει εξασφαλίσει καν τη δόση του καλοκαιριού, δεν έχει μόνο σαν αποτέλεσμα τη νέα περικοπή των συντάξεων και μισθών αλλά και νέα επιδρομή περικοπών και λιτότητας στο χώρο των ΟΤΑ. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θυσιάσει την κρατική χρηματοδότηση, τις θέσεις εργασίας, τις δημόσιες κοινωνικές δομές των ΟΤΑ στο βωμό της εξασφάλισης πρωτογενών πλεονασμάτων.
Άμεση επίπτωση αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι οι εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας για τη φοίτηση των παιδιών από την ηλικία των 4 χρονών στα νηπιαγωγεία, γεγονός που μέσα σε συνθήκες μνημονίου θα οδηγήσει στη διάλυση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, σε απολύσεις εργαζομένων και φόρτωμα μεγαλύτερων βαρών στην εργατική οικογένεια. Ταυτόχρονα θέσαμε το θέμα της διαρροής της απόφασης του Ελεγκτικού συνεδρίου για τους συμβασιούχους-παρατασιούχους, που τους χαρακτηρίζει ως «παράνομα» εργαζόμενους. Ζητήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο την έκδοση ψηφίσματος που να κάνει τη σαφή τοποθέτηση ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να ζητά την άμεση παράταση των συμβάσεων και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.
 Η πρόταση έπεσε στο κενό και αρχικά δε σχολιάστηκε καν από την πλευρά του Δημάρχου και μόνο όταν επιμείναμε, δόθηκε η απάντηση ότι ο Δήμος έχει εκφραστεί θετικά υπέρ των συμβασιούχων και δε χρειάζεται να επανέλθει με νέο ψήφισμα.
Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε την προθυμία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να υιοθετήσει την πρόταση του δεξιού Δημοτικού Συμβούλου κ. Κίτσου (Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας) να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μητσοτάκη, αναπαράγοντας το κλίμα συναίνεσης που καλλιέργησε προκλητικά σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος με αφορμή το θάνατό του. Από την πλευρά της «Ανταρσία στην Κοκκινιά» αντιδράσαμε έντονα λέγοντας ότι η πολιτική υποκρισία για τον Μητσοτάκη δεν περνάει στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι δεν αποτίνουμε καμία τιμή στον αποστάτη του ‘65 και το δολοφόνο του Τεμπονέρα. Δεχτήκαμε μάλιστα επίθεση από άλλο δεξιό Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας, τον κ. Βρεττάκο, ο οποίος ξεσάλωσε λέγοντας ότι «η κ. Θωίδου φέρνει ψηφίσματα για ψύλλου πήδημα» (εννοώντας τις καταγγελίες για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τη στήριξη στις δράσεις του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος). Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν αντιδράσεις και από άλλους δημοτικούς συμβούλους (δυστυχώς όχι από τις παρατάξεις της Αριστεράς) και έτσι η πρόταση να πάει περίπατο.
Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Κίτσος δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Δημάρχου Ιωακειμίδη. Αυτή την τύχη έχουν τα δήθεν «διαπαραταξιακά μέτωπα για το καλό της πόλης», μέσα σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής κρίσης.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έδωσε τη μάχη κόντρα στην πένθιμη υποκρισία μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα συνεχίσει σε αυτό το δρόμο δίνοντας ελπίδα και προοπτική στον κόσμο που αντιστέκεται σε μνημόνια, ρατσισμό και φασισμό.
Κατερίνα Θωίδου, Δημοτική Σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου