ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ  ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ 


Στεφάνι κατέθεσε στις εκδηλώσεις του μνημόσυνου για το μπλόκο της Κοκκινιάς η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Θωίδου. Συνεργείο της Κίνησης μοίραζε τη προκήρυξη που καλεί στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν με αφορμή την επίθεση στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ στο Πέραμα απο νεοναζί Χρυσαυγίτες. Ακολουθεί η ανακοίνωση που μοιράστηκε.

 ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ
Β. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Φασιστική επίθεση δέχτηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα, ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Φασίστες της Χρυσής Αυγής του είχαν στήσει ενέδρα και του επιτέθηκαν μετά την αποβίβασή του από το καραβάκι από τη Σαλαμίνα. Τον χτύπησαν στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο και προκαλώντας  μώλωπες, μαυρισμένο μάτι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες επιτίθενται στην περιοχή του Περάματος και της Σαλαμίνας, σε μετανάστες και αντιφασίστες. Τα τελευταία χρόνια είχαμε την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, την εισβολή του Λαγού σε σχολείο του Περάματος, την επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας, την επίθεση σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την απεργία της COSCO στο Ικόνιο.

Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Β. Παπαμιχαήλ, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Σαλαμίνα και  Πειραιά, να μπει στη φυλακή όλη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Το αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη δύναμή του στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που έγιναν στα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι, δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξαναστηθούν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά.   Καλούμε τις αντιφασιστικές κινήσεις, τα συνδικάτα, τα Δημοτικά Συμβούλια να καταδικάσουν τη φασιστική επίθεση και συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ. 

ΚΑΛΟΥΜΕ:
  • Παρέμβαση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας, απαιτώντας να βγάλει ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης.
  • Συγκέντρωση το Σάββατο 29/9 στις 6μμ, στη Ακτή Σαλαμινομάχων-Παραλία Καματερού, όπου διεξάγεται κεντρική εκδήλωση του Δήμου για τα Σαλαμίνια, με βασικό σύνθημα “Ανεπιθύμητος ο υπόδικος Λαγός στη Σαλαμίνα”.

  • Ανοιχτή Αντιφασιστική Εκδήλωση, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 6μμ στα Αγάλματα

  • Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 20 Οκτώβρη, 12μες, στα Καραβάκια Περάματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου