ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΚΟΚΚΙΝΙΑ: ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ-ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ 11ΠΜ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Στηρίζουμε τον αγώνα των δασκάλων και καθηγητών για να μην περάσουν οι απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Δευτέρα 14/1 στη Βουλή. Η κυβέρνηση ήρθε μέσα στις γιορτές να περάσει την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη επίθεση που έχει γίνει εδώ και χρόνια στην παιδεία.
Το νομοσχέδιο του Γαβρόγλου, περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών στην εκπαίδευση, με βάση το προσοντολόγιο. Ακυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα που συναρτώνται από το πτυχίο και την προϋπηρεσία, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς σε ένα συνεχή ανταγωνιστικό κυνήγι τίτλων και μεταβαλλόμενων προσόντων. Με την αναδιάταξη στους πίνακες χρόνια προϋπηρεσίας, χιλιάδες εκπαιδευτικοί πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων αφού μοριοδοτούνται με κάτω από το 50% της συνολικής μοριοδότησης, ενώ ορίζεται «ταβάνι» στους 120 μήνες! Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο -έκτρωμα, χιλιάδες αναπληρωτές μετά από δέκα και δεκαπέντε χρόνια δουλειάς στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, θα πεταχτούν το καλοκαίρι στο δρόμο της ανεργίας.
Πίσω από τις διακηρύξεις για την έξοδο από τα μνημόνια η κυβέρνηση προωθεί  χιλιάδες απολύσεις, την επισφάλεια και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τείνουν να γίνουν πλειοψηφία στο δημόσιο. Γι’ αυτό ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι κοινός αγώνας για όλους. Την επόμενη περίοδο θα πρέπει να δώσουμε κοινές απεργιακές μάχες για να επιβάλουμε πως δεν θα απολυθεί κανείς και θα γίνουν δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Μόνη λύση είναι η μονιμοποίηση όλων, όχι η μοριοδότηση και το προσοντολόγιο.
Η υπόσχεση ελάχιστων διορισμών (4500 στην Ειδική Αγωγή και ακόμη 10.500 σε βάθος τριετίας), που ακόμα και αν φτάσουν να υλοποιηθούν, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης. Χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση στην Παιδεία, μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά αίθουσα, άνοιγμα των σχολικών μονάδων και τμημάτων που όλα αυτά τα χρόνια συγχωνεύτηκαν ή καταργήθηκαν, επαναφορά του ωραρίου των καθηγητών προ του 2013 επίπεδα.
Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τη μαθητική κοινότητα, τους φοιτητικούς συλλόγους σε κοινό αγώνα στο πλευρό των εκπαιδευτικών, για να διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Παλεύουμε ώστε τα λεφτά να πάνε για δουλειές, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να στηριχθεί η δημόσια παροχή των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, Υγείας, Υπηρεσιών Πρόνοιας, όχι για το χρέος, τους πολεμικούς εξοπλισμούς, την ενίσχυση του κεφαλαίου και της επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου