ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Μπορούμε να τα πάρουμε όλα πίσω, με δυνατό εργατικό κίνημα και δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά σε Νίκαια και Ρέντη, ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης παρουσίασης του ψηφοδελτίου που έγινε την Κυριακή 7 Απρίλη στο Δημαρχείο της πόλης. 

Με τη συμμετοχή 50 περίπου αγωνιστών και αγωνιστριών από τη Νίκαια και το Ρέντη, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της Αντίστασης», που θα δώσει τη μάχη των δημοτικών εκλογών στις 26 Μάη. 
Η αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου γέμισε από κόσμο της εργατικής αντίστασης, ντόπιους και μετανάστες, νεολαίους, άνεργους, φοιτητές, εργαζόμενους συνταξιούχους μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης, γυναίκες και άντρες που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια μάχες για μόνιμη και σταθερή εργασία, δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία και ταυτόχρονα πρωτοστάτησαν στις μάχες ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τις σεξιστικές διακρίσεις. Εισηγητικές ομιλίες έκαναν οι υποψήφιοι Τασούλα Δημητριάδου, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 12ου Δημοτικού Νίκαιας, που μίλησε για της πρωτοβουλίες συσπείρωσης των γονέων κόντρα στην υποβάθμιση των σχολείων της πόλης, ο Μάνος Καρτέρης, μουσικός και αναπληρωτής εκπαιδευτικός, που μίλησε για τις νέες επιθέσεις που ετοιμάζουν υπουργείο παιδείας και δήμαρχοι σε βάρος της δημόσιας παιδείας, η Φιλιώ Φραγκάκου εργαζόμενη στην καθαριότητα στο νοσοκομείο του Αγ. Σάββα, μίλησε για τη δύναμη της οργάνωσης των αγώνων από τα κάτω μεταφέροντας την εμπειρία της από την απεργία διαρκείας των καθαριστριών στο νοσοκομείο που .κατάφερε νίκες 


Η Κατερίνα Θωίδου υποψήφια Δήμαρχος και νυν Δημοτική Σύμβουλος, θύμισε τις πρωτοβουλίες που πήρε η «Ανταρσία στην Κοκκινιά» μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι η αντικαπιταλιστική αριστερά είναι δύναμη ενότητας και σύγκρουσης με το φασισμό, το ρατσισμό, το σεξισμό, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους δημάρχους που τα υπηρετούν. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από υποψήφιους και υποστηρικτές του συνδυασμού όπως ο Λεωνίδας Κοντουδάκης μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας και μάρτυρας της δολοφονίας του Λαμπράκη ο οποίος θύμισε το ρόλο που έπαιξαν υποψήφιοι του συνδυασμού στον αντιφασιστικό αγώνα για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής και Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής που θύμισε ότι η επικεφαλής του συνδυασμού Κατερίνα Θωίδου υπήρξε μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τόνισε πόσο σημαντική ήταν το πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ ενάντια στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ρίχνει στα μαλακά τη Χρυσή Αυγή.  

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση των υποψηφίων και των υποστηρικτών του συνδυασμού, ενώ πολλοί δήλωσαν συμμετοχή στις εξορμήσεις, προμηθεύτηκαν υλικά και στήριξαν οικονομικά. 
Ο συνδυασμός έχει τη στήριξη ανθρώπων όπως οι : Μιχάλης Γεραζούνης, πρώην διευθυντής Χειρουργικής Θώρακος Κρατικού Νίκαιας, Παντελής Δεντάκης, σκηνοθέτης –ηθοποιός, Θανάσης Διαβολάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, “Ανταρσία στο Λιμάνι”, Δημήτρης Καλπίδης, μέλος ΔΣ συλλόγου εργαζομένων δήμου Κορυδαλλού, Γιώργος Κομνάς, μουσικός, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 11ου Γυμνασίου Νίκαιας, Λεωνίδας Κοντουδάκης, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας και μάρτυρας στη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη, Γιάννης Λειβαδάρος, μέλος ΔΣ συλλόγου εργαζομένων δήμου Κερατσινίου, Αλίκη Λουκά, ειδικευόμενη οφθαλμίατρος Κρατικού Νίκαιας, Αντώνης Σταματόπουλος, πρώην πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Παναγιώτης Τσελεπής, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων δήμου Νίκαιας-Ρέντη. 
Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν εργαζόμενοι/εργαζόμενες από τις εργατικές μάχες στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στον ιδ. τομέα, νεολαίοι, φοιτητές και σπουδαστές, από το Συντονιστικό εργαζομένων-επιτροπών αγώνα- σωματείων νοσοκομείων, την Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη, αγωνιστές/στριες από το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, την ΚΕΕΡΦΑ, χειροτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανένταχτοι/ες της αριστεράς. 
Οι πρώτοι 36 υποψήφιοι της «Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης» 
Αμαλία Αλτίνου, κοινωνιολόγος
Αργυροκαστρίτης Δημήτρης, λιθογράφος
Βαγιανός Σίμος , άνεργος 
Βούλγαρης Μιχάλης, άνεργος 
Γεωργιάδης Γιώργος, μαθηματικός 
Δημητριάδου Αναστασία, φιλόλογος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων 12ου Δημοτικού Νίκαιας
Διαμαντή Έλενα, ιδ. υπάλληλος 
Δρίτσας Βασίλης, εργαζόμενος στη διανομή 
Ζορμπάς Σωτήρης , οδηγός ΤΑΧΙ 
Ζουγανέλης Παναγιώτης, μηχανικός 
Θωίδου Μαρία , συνταξιούχος, τριμελής επιτροπή μελών 5ου ΚΑΠΗ Νίκαιας 
Καπαγερίδης Γιάννης , δημοσιογράφος 
Καπνίσης Αντρέας , συμβασιούχος Υπ. Πολιτισμού 
Καράμπελας Γιώργος , ιδ. υπάλληλος 
Καρτέρης Μάνος , μουσικός, αναπληρωτής εκπαιδευτικός
Καταραχιάς Βασίλης, ιδ. υπάλληλος 
Κατιμερτζή Δόμνα , λαϊκή ζωγράφος, χειροτέχνης 
Κουγιτέας Χρήστος, εργαζόμενος στα ΜΜΕ 
Μάρκου Κούλα , συνταξιούχος, τριμελής επιτροπή μελών 5ου ΚΑΠΗ Νίκαιας
Μέξης Χρυσοβαλάντης , εργαζόμενος στη διανομή 
Μπαμπάκου Δήμητρα, ζωγράφος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός 
Μπέρτου Κατερίνα, άνεργη 
Μπλέτσου Λίτσα, συνταξιούχος 
Μπόμπος Γιάννης, εργαζόμενος στον επισιτισμό 
Μωϋσίδης Θανάσης, σπουδαστής Δημόσιου ΙΕΚ 
Μωϋσίδου Βασιλική, σπουδάστρια Δημόσιου ΙΕΚ 
Πέππας Μιχάλης, φοιτητής Χημικού 
Σεϊτανίδου Φιλιώ, φοιτήτρια Παν. Δυτικής Αττικής 
Σίδερη Μαρία, ιδ. υπάλληλος 
Σταθόπουλος Γιάννης, δικηγόρος 
Σταμπολή Εύη, λογίστρια 
Στρίγκος Θοδωρής, ηλεκτρολόγος μηχανικός, εργαζόμενος στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας ΑΔΜΗΕ 
Τσούμος Ζαχαρίας, καλλιτέχνης Εθνικής Λυρικής Σκηνής 
Φούρλας Νίκος , ιδ. υπάλληλος
Φραγκάκου Φιλιώ, καθαρίστρια νοσοκομείο Αγ. Σάββας 
Χρηστίδης Γιάννης , φοιτητής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου