ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ
Ευχαριστούμε όλες και όλους που έδωσαν τη δύναμη στην «Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης» να εκλέξει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας- Ρέντη την Κατερίνα Θωίδου, με 1078 ψήφους και ποσοστό 2,51%, καθιερώνοντάς την ως μία υπαρκτή και υπολογίσιμη δύναμη στην πόλη. Η επανεκλογή μας, είναι μία καλή αφετηρία για όλες τις εργατικές και πολιτικές μάχες που έχουμε να δώσουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, να παίξουμε το ρόλο μιας μαχητικής και ενωτικής αριστερής αντιπολίτευσης στη διαχείριση Ιωακειμίδη και να δυναμώσουμε την προοπτική της αντικαπιταλιστικής εναλλακτικής λύσης απέναντι στην κρίση.
Προσπαθήσαμε, στην προεκλογική μας καμπάνια, να αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, που είναι αποτέλεσμα μίας διαχείρισης που έχει σαν προτεραιότητα τις περικοπές στις δαπάνες που προορίζονται για τις ανάγκες των φτωχών κατοίκων και την επίτευξη των μνημονιακών στόχων τις εξασφάλισης πρωτογενών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του χρέους. Ήρθαμε σε επαφή με νέο κόσμο, με αγωνιστές της Αριστεράς και των κινημάτων, που συσπειρώθηκαν στο ψηφοδέλτιό μας και συνέβαλαν στο να αποκτήσουμε πολύ μεγαλύτερη σύνδεση με ένα ευρύ δυναμικό ανθρώπων, που μπορούν να παίξουν ρόλο στους αγώνες και στα τοπικά κινήματα του επόμενου σιστήματος.
Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι η κυριαρχία της παράταξης Ιωακειμίδη θα είναι απόλυτη ούτε ότι θα λύσει τις χρόνιες ελλείψεις της πόλης προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων. Οι πολιτικές της άγριας λιτότητας θα εξακολουθούν να κυριαρχούν στη διαχείριση του δήμου και γι’ αυτό θα αναπτυχθούν νέες εργατικές και  λαϊκές διεκδικήσεις και αντιδράσεις, τις οποίες η αριστερά θα πρέπει να στηρίξει μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. 
Θα έχουμε να αντιπαλέψουμε την πολιτική Ιωακειμίδη στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη αλλά και της παράταξης Τούντα, που υπερασπίζονται την πολιτική των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, των παροχών στους επιχειρηματίες, την μετατροπή του δήμου σε ανταποδοτική επιχείρηση. Ελπίζουν σε μία εικονική ανάπτυξη που θα φέρει δήθεν η έλευση του ΜΕΤΡΟ, με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων, ενώ οι κάτοικοι θα πληρώνουν την αύξηση των δημοτικών τελών, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Οι κάτοικοι και οι δημότες θα πληρώσουν  την καταπάτηση των ελεύθερων χώρων που θα γίνει με τη μετατροπή του ιστορικού κέντρου της πόλης σε OPEN MALL, την έλευση του Air BNB που διώχνει τους φτωχούς ενοικιαστές, την απώλεια της ιστορικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Έχουμε να συνεχίσουμε τις μάχες για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι στην Υγεία, στους ΟΤΑ, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, για να σωθούν οι κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Για να μην κλείσουν παιδικοί σταθμοί τον Σεπτέμβρη και να μην ρημάξουν τα σχολεία, να μην γεμίσουν τα νηπιαγωγεία με κοντέινερ. Για να ανοίξει ξανά παράρτημα του ΕΦΚΑ στη Νίκαια και να παραμείνει αυτό που υπάρχει στο Ρέντη, για δημόσια δωρεάν τακτική συγκοινωνία που να συνδέει τη Νεάπολη με το Ρέντη. Θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στα αρπακτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που απειλούν το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους. Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να πάνε φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, στηρίζοντας την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής και κλιμακώνοντας την δράση στις γειτονιές.
Όλα αυτά είναι μάχες που μπορούμε να τις κερδίσουμε συνεχίζοντας το δρόμο της ενωτικής μαζικής πάλης, μακριά από λογικές σεκταρισμού και περιχαράκωσης που προωθούν ηγεσίες τμημάτων της αριστεράς, επιλογές που εμποδίζουν το ξεδίπλωμα των αγώνων και οδηγούν σε ήττες. Ο κόσμος της Αριστεράς στο Δήμο έχει ισχυρότατη παρουσία και είναι σε θέση να χαλάσει τα σχέδια όσων επιδιώκουν να περάσουν τις άθλιες πολιτικές της φτώχειας προς όφελος του κεφαλαίου.
Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε την μεγάλη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε και να εκφράσουμε τον κόσμο που είναι οργισμένος με τους συμβιβασμούς του Τσίπρα για να καταφέρει να χαλάσει τα σχέδια της κλιμάκωσης της επίθεσης από την Δεξιά του Μητσοτάκη. Θα δώσουμε τη μάχη για να δυναμώσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η αντικαπιταλιστική αριστερά, η δύναμη που προβάλει την αντικαπιταλιστική διέξοδο, τους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, τους αγώνες ενάντια στην καταπίεση και την καταστροφή του περιβάλλοντος σαν τη μόνη διέξοδο απέναντι στις χρεοκοπημένες συνταγές της συνδιαχείρισης του κρατικού μηχανισμού που λειτουργεί για να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού καπιταλισμού.
Πέντε χρόνια μετά την πρώτη εκλογή μας στο δημοτικό συμβούλιο, με μεγαλύτερη ορμή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις μάχες των εργαζομένων και της νεολαίας στις γειτονιές της Νίκαιας και του Ρέντη, για να μην υποχωρήσει η δυναμική της αντίστασης σε πείσμα των συμβιβασμών της διαχείρισης Ιωακειμίδη, αλλά και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην επικρατήσει η αντιδραστική εξόρμηση της ΝΔ, να τσακίσουμε τον φασισμό, να ανοίξουμε το δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Καλούμε σε Ανοιχτή Εκδήλωση, την Τετάρτη 12 Ιούνη, 8μμ, στο Περιβολάκι


Νίκαια 1/6/2019

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου