ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΟΡΚΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!


ΟΡΚΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

Την Παρασκευή 30/8, στις 7μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας, γίνεται η ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής και των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του Δήμου Νίκαιας- Ρέντη.

Η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος της «Ανταρσία στην Κοκκινιά» θα δώσει όρκο αντίστασης και αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα της διατήρησης των ματωμένων υπερπλεονασμάτων, της κυβέρνησης της ΝΔ, φορτώνοντας ακόμα μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων, των ανέργων και της νεολαίας, με περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, συνοδευόμενες από μπόλικο ρατσισμό, σεξισμό  και καταστολή. 
Τη νέα δημοτική περίοδο θα έχουμε να αντιπαλέψουμε την πολιτική Ιωακειμίδη που υπερασπίζεται την μετατροπή του δήμου σε ανταποδοτική επιχείρηση, ελπίζοντας σε μία εικονική ανάπτυξη που θα φέρει δήθεν η έλευση του ΜΕΤΡΟ, με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων, ενώ οι κάτοικοι θα πληρώνουν την αύξηση των δημοτικών τελών, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ενώ τα σχολεία και οι κοινωνικές υπηρεσίες θα βρίσκονται στην αναζήτηση χορηγών για να καλύψουν βασικές ανάγκες λειτουργίας. Οι κάτοικοι και οι δημότες θα πληρώσουν  την καταπάτηση των ελεύθερων χώρων που θα γίνει με τη μετατροπή του ιστορικού κέντρου της πόλης σε OPEN MALL, την έλευση του Air BNB που διώχνει τους φτωχούς ενοικιαστές, την όλο και μεγαλύτερη απώλεια της ιστορικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Έχουμε να συνεχίσουμε τις μάχες για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι στην Υγεία, στους ΟΤΑ, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, για να σωθούν οι κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Για να μην κλείσουν παιδικοί σταθμοί τον Σεπτέμβρη και να μην ρημάξουν τα σχολεία. Για να ανοίξει ξανά παράρτημα του ΕΦΚΑ στη Νίκαια και να παραμείνει αυτό που υπάρχει στο Ρέντη, για δημόσια δωρεάν τακτική συγκοινωνία. Θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στην παραχώρηση αθλητικών χώρων σε μεγάλες ΠΑΕ χωρίς να εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας τους. Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να πάνε φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, στηρίζοντας την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής και κλιμακώνοντας την δράση στις γειτονιές, για ανοιχτές πόλεις στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων ανεξάρτητα από καταγωγή, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό.

Όλα αυτά είναι μάχες που μπορούμε να τις κερδίσουμε συνεχίζοντας το δρόμο τη ενωτικής μαζικής πάλης, όλου του κόσμου της Αριστεράς, των σωματείων, των συλλόγων γονέων και των μαθητικών κοινοτήτων, σε Νίκαια και Ρέντη που έχει ισχυρότατη παρουσία και είναι σε θέση να χαλάσει τα σχέδια όσων επιδιώκουν να περάσουν τις άθλιες πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης προς όφελος του κεφαλαίου.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

        ·            Στην Πανεργατική κινητοποίηση στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη

        ·            Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι, στην αντιφασιστική διαδήλωση στα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

        ·            Τη Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη στην παγκόσμια ημέρα δράσης  ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος με τίτλο για “να αλλάξουμε το κόσμο και όχι το κλίμα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου