ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ…… ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ…… ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!
Η φετινή σχολική χρονιά μπορεί να είναι καλή και δημιουργική για όλα τα παιδιά αν όλοι εμείς μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς, δώσουμε μία σειρά από μάχες για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία.
Η νέα υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως που είναι βασικός υποστηρικτής της διάλυσης της δημόσιας Παιδείας, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, του σχολείου της αγοράς και των χορηγών,  έχει κάνει ξεκάθαρο ότι η πολιτική των περικοπών θα συνεχιστεί, με στόχο ακόμα λιγότεροι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, λιγότερα σχολεία και σχολές, άπλωμα της ιδιωτικοποίησης στην πράξη, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει φοροαπαλλαγές στους καπιταλιστές για να τους πείσει να κάνουν επενδύσεις και δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει γαλλικές φρεγάτες.
 Ήδη όλα τα τελευταία χρόνια η επίθεση των μνημονίων τσάκισε τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, μειώνοντας τη χρηματοδότησή της κατά 80%! Έβαλαν τους Δήμους να αναλάβουν τη συντήρηση και λειτουργία των σχολείων (θέρμανση, φύλαξη, καθαριότητα, χαρτί κλπ)  σπρώχνοντάς τους να βρουν ιδιώτες χορηγούς. Ο Δήμος Νίκαιας -Ρέντη έφτασε σε σημείο να βάζει τους καθηγητές να κάνουν μετασεισμική αυτοψία στα σχολικά κτίρια για να ελέγξουν πιθανές ζημιές, λόγω  έλλειψης προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης, δε διστάζει να κάνει πλάτες στις μεγάλες επιχειρήσεις, πότε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (που της χάρισε ένα ολόκληρο γήπεδο χάντμπολ στο Ρέντη) και πότε στη WIND, που την αφήνει ανενόχλητη να εγκαθιστά κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία, όπως στο 3ο και το 6ο Δημοτικό Νίκαιας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Για να μπορέσουν λοιπόν τα σχολεία να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς και να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες, χρειάζεται με το άνοιγμα των σχολείων, να προχωρήσουμε εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, με Γενικές Συνελεύσεις σε αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις με διάρκεια και κλιμάκωση. 
Διεκδικούμε από το Δήμο Νίκαιας: Άμεσο διπλασιασμό των δαπανών για τις σχολικές επιτροπές, για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολείων. Οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ και της θέρμανσης να πληρώνονται από την κρατική επιχορήγηση στους Δήμους και όχι από τα σχολεία. Πρόγραμμα οικοδόμησης σχολικών κτιρίων, παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων για να λειτουργήσει η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή. Στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των σχολείων.
Ταυτόχρονα οργανώνουμε και συμμετέχουμε:
Στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι στις 5.30μμ στην οδό Παύλου Φύσσα, για χώσουμε ισόβια στη φυλακή τους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής, παλεύοντας ταυτόχρονα για ανοιχτά σχολεία για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα εθνικότητας, φυλής ή θρησκείας.

Στις 20 Σεπτέμβρη στις 6μμ στο Σύνταγμα, διαδηλώνουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή». Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το κίνημα διεθνώς που παλεύει ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη.
Ελάτε να οργανώσουμε μαζί αυτές τις μάχες και να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία όπου η παιδεία, οι ζωές μας κι ο πλανήτης ολόκληρος θα είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου