ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Παρουσίαση Διακήρυξης και Υποψηφίων Κυριακή 6 Απρίλη, 6μμ Δημαρχείο Νίκαιας






Ανοιχτή Εκδήλωση:
Παρουσίαση Διακήρυξης και Υποψηφίων
Κυριακή 6 Απρίλη, 6μμ Δημαρχείο Νίκαιας


Οι δημοτικές εκλογές του 2014 πραγματοποιούνται σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, παρά τα χυδαία ψέματα περί «πρωτογενών πλεονασμάτων», συνεχίζει ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, στο δρόμο των μνημονίων, των αυταρχικών και ρατσιστικών επιθέσεων απέναντι στους εργαζόμενους και στη νεολαία, ντόπιους και μετανάστες.
Δίπλα σ’ αυτή την κυβέρνηση, σαν πιστό σκυλί του συστήματος, εμφανίζεται και η εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Αυτή η πολιτική υλοποιείται και στο Δήμο μας με την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Προγράμματος Καλλικράτη». Στα τρία χρόνια εφαρμογής του αποδείχτηκε ότι αποτελεί βασικό μοχλό εφαρμογής των πολιτικών των μνημονίων και της μετατροπής των ΟΤΑ σε τοπικό κράτος υπό τον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο περιορισμός και ο έλεγχος της χρηματοδότησης των ΟΤΑ στο πλαίσιο της «δημοσιονομικής προσαρμογής», με την πολιτική του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και το ανώτατο όριο δαπανών, ακυρώνει κάθε δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής, καταργεί θεμελιώδεις κοινωνικές δημοτικές δομές, εκτινάσσει τη δημοτική φορομπηξία, υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί κάθε κοινωνική υπηρεσία. Απέναντι σ’ αυτούς είμαστε όλοι εμείς (οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι μετανάστες) που γράφουμε τη δικιά μας ιστορία αντίστασης. Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Ήρθε η ώρα για μια ανατρεπτική αριστερή αντικαπιταλιστική απάντηση για την ανάπτυξη ενός μαχητικού τοπικού κινήματος κόντρα στους τοπικούς εκπροσώπους των μνημονίων και στις λογικές της διαχείρισης και με βασικούς στόχους πάλης:

  1. Την οργάνωση των δημοτών (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.τ.λ.), ενάντια στην κρίση και τα μνημόνια, ενάντια στην εξαφάνιση – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δημόσιων παροχών (υγεία, παιδεία, πρόνοια, καθαριότητα κλπ), ενάντια στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος (δημοτικά τέλη, χαράτσια, εφορίες, φόροι, πλειστηριασμοί-κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος και νερού), ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου και φυσικού πλούτου.
  2. Την στήριξη – αλληλεγγύη και συντονισμό από τα κάτω των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων κόντρα στον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της ηγεσίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
  3. Την κατάργηση του Καλλικράτη, του Οικονομικού Παρατηρητήριου για τους ΟΤΑ, τη διαγραφή των τόκων των δήμων στις τράπεζες και στο κεντρικό κράτος. Την διεύρυνση των δημόσιων αγαθών και των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών για όλους τους δημότες ντόπιους και μετανάστες. Την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του δήμου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση.
  4. Την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, ενάντια στην τσιμεντοποίηση, τις περιφράξεις, τις ιδιωτικοποιή
    σεις και καταπατήσεις, ενάντια στην καταστροφική «ανάπτυξή» τους.  Για καθολική πρόσβαση στον πολιτισμό, την τέχνη, τον αθλητισμό.
  5. Για Νίκαια – πόλη αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή της Χρυσής Αυγής στις γειτονιά μας. Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Δημοτική Κίνηση - «Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης» θα δώσει μαχητικά το παρόν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, με επικεφαλής του ψηφοδελτίου την Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφο και συντονίστρια της ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου