ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/4 η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της δημοτικής κίνησης Νίκαιας-Ρέντη "Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίσταση".





Την πρώτη της Ανοιχτή Εκδήλωση πραγματοποίησε την Κυριακή 6 Απρίλη η Δημοτική Κίνηση Νίκαιας-Ρέντη  «Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης».







Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της εκλογικής διακήρυξης από την επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης, Κατερίνα Θωίδου. Αφού αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των Μνημονίων και του Καλλικράτη στην πόλη της Νίκαιας, τόνισε ότι ο στόχος της «Ανταρσία στην Κοκκινιά» είναι να παλέψει  μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους κατοίκους της πόλης για την εναλλακτική λύση απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ και το ΔΝΤ την οποία «Δεν θα τη φέρει κανένας «σωστός» διαχειριστής του συστήματος, κανένας Δήμαρχος, καμία κυβέρνηση αλλά οι ασυμβίβαστοι αγώνες των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, της νεολαίας, όλων των κατοίκων που πάνε να τους φορτώσουν στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης για να διασωθούν τα κέρδη των ισχυρών του πλούτου».

Στη συνέχεια έγιναν χαιρετισμοί από τον Αντώνη Σταματόπουλο πρόεδρο των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στη Δημοτική Κίνηση και μίλησε για τις επιθέσεις της κυβέρνησης στο χώρο των συγκοινωνιών με τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και τη συνέχιση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ, την οποία όπως είπε θα σπάσουν για άλλη μία φορά με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική.

  Στη συνέχεια ο Θανάσης Διαβολάκης υποψήφιος Δήμαρχο Πειραιά με την  «Ανταρσία στο Λιμάνι» τόνισε ότι η «Ανταρσία στην Κοκκινιά» είναι μία κίνηση που προέρχεται από τα κάτω, δημιουργήθηκε μέσα από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην πόλη όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνέχεια ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» θύμισε ότι η Νίκαια ήταν η πόλη που έδωσε τον τόνο στην πάλη ενάντια στο φασισμό, όπου πρωτοβγήκαν οι πακιστανοί μετανάστες οργανωμένα στο δρόμο δίνοντας απάντηση στο ρατσισμό.


Στη συνέχεια πήραν το λόγο υποψήφιοι και υποστηριχτές της κίνησης. Ο Λεωνίδας Κοντουδάκης, από την ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας συνταξιούχος γεωπόνος τόνισε ότι και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η Αριστερά που ανέλαβαν τη διαχείριση του Δήμου όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν ευθύνες για την σημερινή κατάσταση και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται σήμερα να δυναμώσει  η αντικαπιταλιστική αριστερά που πρωτοστάτησε στο αντιφασιστικό κίνημα.
.

 Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι υποψήφιοι  Στέφανος Γαλίτης άνεργος,  Ζαχαρίας Τσούμος  μέλος ΔΣ  Σωματείου Τραγουδιστών Μελοδράματος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μιχάλης Πέππας, φοιτητής, ενώ ο Ασίφ Ρατζά δήλωσε τη στήριξη της Πακιστανικής Κοινότητας.
 




 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου