ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία Συγκέντρωση υποδοχής: Τρίτη 31 Γενάρη, 1μμ, 15ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (Ακροπόλεως και Παντειχίου)



Καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία                   Συγκέντρωση υποδοχής: Τρίτη 31 Γενάρη, 1μμ, 15ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (Ακροπόλεως και Παντειχίου

 


Στη πόλη της Νίκαιας, με την πλούσια  ιστορία προσφυγιάς και αντίστασης καλωσορίζουμε τα 27 προσφυγόπουλα που πρόκειται να φοιτήσουν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, δείχνοντας την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας για τα παιδιά με τραυματισμένη ψυχή από τους πολέμους και την περιπέτεια περάσματος από τις θάλασσες του Αιγαίου.
μαθητές στη Λάρισα υποδέχονται τα προσφυγόπουλα
Δεν θα επιτρέψουμε  σε καμία περίπτωση τους νεοναζί να εμφανίζονται με τον μανδύα του “αγανακτισμένου γονέα και κατοίκου” που χύνει ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφυγόπουλων. Ο υπόδικος Λαγός και το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής που εισέβαλαν στο Δημοτικό Σχολείο Ν.  Ικονίου με τη συνοδεία της αστυνομίας, πήραν μαζική και ενωτική απάντηση από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα σωματεία και τους φορείς του Πειραιά, που πλημμύρισαν το Πέραμα το Σάββατο 21 Γενάρη.
Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ακώλυτη πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα του δέρματος, το φύλο, τις σωματικές ή πνευματικές ικανότητες τους. Οφείλουμε όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να διαφυλάξουμε τα σχολεία μας από λογικές αποκλεισμών.   
Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να τα έχει στείλει ήδη, από το Σεπτέμβρη, τα προσφυγόπουλα στην πρωινή ζώνη, προχωρώντας σε μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, για τη δημιουργία τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης. Ζητάμε να επιχορηγηθούν άμεσα οι Δήμοι και οι Σχολικές Επιτροπές με τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, διαθέτοντας το αναγκαίο προσωπικό και την υποδομή.
Αυτές τις μέρες ο χιονιάς έδειξε πόσο απάνθρωπη είναι η ζωή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όλοι οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, να ενταχθούν στις πόλεις, σε δημόσιες δομές φιλοξενίας. Με ευθύνη των Δήμων και όχι των ΜΚΟ, να ανοίξουν τα κτίρια που παραμένουν κλειστά και ρημάζουν και να διατεθούν για τη φιλοξενία των προσφύγων. 
Στους ανθρώπους αυτούς βλέπουμε τα βάσανα των δικών μας προγόνων που εγκαταστάθηκαν στη Νίκαια πριν από 90 χρόνια. Βλέπουμε όμως και τα δικά μας βάσανα. Τα δικά μας σπίτια, σχολειά, νοσοκομεία, συντάξεις, μισθοί, δουλειές, δικαιώματα δεν βομβαρδίζονται από βόμβες, όμως καταστρέφονται καθημερινά από τα μνημόνια. Αυτοί μάλιστα που επέβαλαν μνημόνια σε μας  είναι αυτοί που βομβαρδίζουν τη Μέση Ανατολή και είναι αυτοί που υψώνουν φράχτες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης. Η Ελλάδα και η κυβέρνηση Τσίπρα συμμετέχει σε αυτά τα εγκλήματα υπογράφοντας τη Συμφωνία ΕΕ Τουρκίας, διατηρώντας το φράχτη στον Έβρο και κρατώντας  τους πρόσφυγες φυλακισμένους μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που έχουν μετατραπεί σε παγίδες θανάτου, με στόχο την απέλασή τους. Διεκδικούμε να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας, να ανοίξουν τα σύνορα, να δοθεί άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες.  
Οι πρόσφυγες δεν έφεραν την φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση στην υγεία και τις γειτονιές αλλά οι περικοπές των κυβερνήσεων, τα μνημόνια και η κρίση ενός συστήματος που κυνηγάει τα κέρδη για λίγους. Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διαδήλωσαν την ημέρα της ορκωμοσίας του Τραμπ σε ΗΠΑ και Ευρώπη είναι η δύναμη που μπορεί να τσακίσει τη φτώχεια και το ρατσισμό. Στις 18 Μάρτη 2017,  ετοιμαζόμαστε να πλημμυρίσουμε ξανά τις πρωτεύουσες όλης  της Ευρώπης, στην παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.  



Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε για να γκρεμίσουμε τα νέα και παλιά μνημόνια, διεκδικώντας να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν με διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΕΕ και εργατικό έλεγχο του πλούτου που παράγουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου