ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Σήμερα ήταν μια μέρα χαράς για την πόλη της Νίκαιας. Εκατοντάδες Δάσκαλοι, Γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι του δήμου, άνεργοι και συνταξιούχοι υποδεχτήκαμε τα προσφυγόπουλα στην πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Η πιο συγκινητική στιγμή της σημερινής ημέρας ήταν όταν οι εργαζόμενοι του Δήμου πήραν από το χέρι τα προσφυγόπουλα και τα συνόδεψαν μέχρι την είσοδο του σχολείου.
Στείλαμε το μήνυμα ότι στην προσφυγομάνα Κοκκινιά οι πρόσφυγες έχουν θέση και στις καρδιές μας και στα σχολεία μας και στις πόλεις μας. Τους απλώνουμε το χέρι και συνεχίζουμε για να κερδίσουμε την ισότιμη ένταξή τους στο πρωινό σχολείο και τη φιλοξενία τους σε αξιοπρεπείς δημόσιες δομές.
Σήμερα η αντιφασιστική Νίκαια έστειλε το μήνυμα ότι στην πόλη που έδρασε ο πιο δολοφονικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής, που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, δεν περνά πλέον ο φασισμός αλλά νικά η αλληλεγγύη και η ενότητα ντόπιων και μεταναστών.
Συνεχίζουμε!!! Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις υποδοχής των προσφυγόπουλων την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στο 5ο Δημοτικό Κερατσινίου και την Πέμπτη 2 Φλεβάρη στο Δημοτικό Ν. Ικονίου στο Πέραμα. Και στις 18 Μαρτη μαζί με το πανευρωπαικό αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα ετοιμαζόμαστε να πλημμυρίσουμε την Ομόνοια στις 3μμ σε ένα συλλαλητήριο που θα το πει δυνατά και καθαρα: Ανοίξτε τα σύνορα, ανοίξτε τις πόλεις, κλείστε τα στρατόπεδα, στη φυλακή οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ενωμένοι Θα νικήσουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου