ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Πάρτε τώρα έκτακτα μέτρα για να μην θρηνήσουμε θύματα προσφύγων, αστέγων και φτωχών από το χιονιά.

Πάρτε τώρα έκτακτα μέτρα για να μην θρηνήσουμε θύματα προσφύγων, αστέγων και φτωχών από το χιονιά.

Παρόλο που η χιονόπτωση αυτών των ημερών ήταν αναμενόμενη εδώ και μέρες, κυβέρνηση, δήμοι και περιφέρειες αντιμετώπισαν με παγερή αδιαφορία το γεγονός ότι χιλιάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να ζουν μέσα σε σκηνές και κοντέινερ στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Την ίδια στιγμή χιλιάδες άστεγοι ξεπαγιάζουν σε χαρτόκουτα στις πόλεις, ενώ δεκάδες χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς θέρμανση μέσα σε παγωμένα σπίτια. Πάνω από το 50% των πολυκατοικιών στην Αθήνα δεν έχουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Ο κίνδυνος να θρηνήσουμε νεκρούς από το ψύχος, να χάσουν την ζωή τους από αναθυμιάσεις μαγκαλιών πρόσφυγες και φτωχοί, είναι μπροστά μας. Η ευθύνη δεν ανήκει σε καμιά θεομηνία αλλά στη κυβέρνηση και τις κρατικές αρχές, τις περιφέρειες και τους Δήμους που κάνουν πως δεν βλέπουν. Δεν έχουν αναλάβει καμία πρωτοβουλία που να αντιστοιχεί στη κρισιμότητα των συνθηκών. Η κραυγαλέα και χυδαία εγκατάλειψη των προσφύγων στην Μόρια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της αδιαφορίας για τις ζωές των φτωχών ανθρώπων.
Είναι εγκληματικό να αφήνονται οι πρόσφυγες και οι φτωχοί στο έλεος του χιονιά. Απαιτούμε να αντιμετωπίστουν οι πρόσφυγες τουλάχιστον όπως οι υπόλοιποι άστεγοι. Χρειάζεται άμεσα να παρθούν έκτακτα μέτρα λόγω ψύχους, να ανοίξουν θερμαινόμενοι χώροι, ξενοδοχεία ή άλλοι δημόσιοι χώροι που παραμένουν κλειστοί, για να μη θρηνήσουμε ζωές μικρών παιδιών, μανάδων, ταλαιπωρημένων ανθρώπων. Είναι ώρα να βάλουμε τέλος στον κυνισμό μιας πολιτικής που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων για χάρη της συνέχισης των βρόμικων διπλωματικών παιχνιδιών της ΕΕ με τον Ερντογάν.
Ως Ανταρσία στην Κοκκινιά είχαμε έγκαιρα διεκδικήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας- Ρέντη να πάρει την απόφαση ότι η πόλη μας θα φιλοξενήσει πρόσφυγες που ζουν μέσα σε σκηνές, ανοίγοντας κλειστά και αναξιοποίητα κτίρια του Δήμου. Παρά το γεγονός ότι η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή δεν έφτασε να γίνει ποτέ πράξη με ευθύνη του υπουργείου, αλλά και της Δημοτικής Αρχής που δεν προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και η ανάγκη στέγασης δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με κυνισμό, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Προτείνουμε:
να συγκληθεί άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της αντιμετώπισης του ψύχους. Άμεσα να υπάρξει μαζική μετακίνηση σε θερμαινόμενους χώρους, ξενοδοχεία και κλειστά γήπεδα και Ολυμπιακά ακίνητα ΟΛΩΝ των προσφύγων που ζουν σε άθλιες συνθήκες στο Ελληνικό, στο Σχιστό, στη Μαλακάσα, στον Ελαιώνα, στο Σκαραμαγκά. Ο Δήμος Νίκαιας μαζί με τους Δήμους της Αττικής και την περιφέρεια Αττικής να συμβάλει στην εξασφάλιση άμεσα αυτών των χώρων. Να μη μείνει κανένας άστεγος στο δρόμο. Να διανεμηθεί άμεσα πετρέλαιο θέρμανσης στις πολυκατοικίες που ξεπαγιάζει ο κόσμος.
LikeShow more reactions
Comment

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου