ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ 16/12 .




 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών, ντόπιων και μεταναστών από την πόλη της Νίκαιας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο της πόλης, η ανοιχτή σύσκεψη που κάλεσε η Δημοτική Κίνηση «Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης», με την οποία ξεκινάει τη μάχη για το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, εν όψει των δημοτικών εκλογών τον ερχόμενο Μάη.

Τη σύσκεψη άνοιξαν η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας - Ρέντη με την «Ανταρσία στην Κοκκινιά» και η Τασούλα Δημητριάδου μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 12ου Δημοτικού Νίκαιας και μέλος του Συντονιστικού της Κίνησης. 
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από αγωνιστές κι αγωνίστριες, που ανέδειξαν όλες τις μάχες που έχει δώσει το δημοτικό σχήμα τα τελευταία χρόνια. Το λόγο πήρε ο Λεωνίδας Κοντουδάκης, μάρτυρας της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας, ο Χρήστος Κουγιτέας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και μέλος ΔΣ του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου (ΚΑΠΗ και Παιδικοί Σταθμοί) εκ μέρους της Ανταρσία στην Κοκκινιά, ο Ασίφ Αλί από την Πακιστανική Κοινότητα, η Εύη Σταμπολή από την ΕΠΑΣ, η Φιλιώ Φραγκάκου καθαρίστρια στο Νοσοκομείο Άγ. Σάββας, ο Παναγιώτης Καλαβάνος μέλος της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β’ Πειραιά και της «Μετάβασης», ο Μάνος Καρτέρης μουσικός, η Μήτση Μπαμπάκου συνταξιούχος εκπαιδευτικός, η Ευγενία Βρούσω μετανάστρια, ο Κώστας Στάθη από την Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων και ο Γιάννης Σηφακάκης μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.   

Η πλούσια συζήτηση που έγινε επιβεβαίωσε το πολιτικό πλαίσιο της δημοτικής κίνησης και τις διεκδικήσεις της και βοήθησε όλες και όλους να φύγουν με αισοδοξία και αυτοπεποίθηση για τις μάχες που θα ακολουθήσουν. Στη σύσκεψη κατατέθηκαν προτάσεις για καμπάνιες που θα ανοίξει η Κίνηση το επόμενο διάστημα. Ενόψει της 16 Μάρτη και την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού, η Ανταρσία στην Κοκκινιά θα πάρει πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση μίας εβδομάδας δράσης στα σχολεία, με απεύθυνση στους Συλλόγους γονέων, την Ένωση γονέων, την ΕΛΜΕ και το Δήμο. Πρωτοβουλίες θα πάρει επίσης σε συνεργασία με τα σωματεία της πόλης για τον φετινό απεργιακό γιορτασμό της 8 Μάρτη –παγκόσμιας ημέρας γυναικών, ενάντια στο σεξισμό και τις διακρίσεις. Αποφασίστηκε επιπλέον να κυκλοφορήσει προεκλογικό υλικό (αφίσα και τετρασέλιδο) και να γίνει εκδήλωση της κίνησης και στην περιοχή του Ρέντη. Διευρύνθηκε, το 7μελες συντονιστικό της, με δυο επιπλέον μέλη και τέλος αποφασίστηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφια δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη να είναι η  Κατερίνα Θωίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου