ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 6.30µµ, ∆ΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ Η μάχη των Δημοτικών Εκλογών και η παρέμβασή μας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 6.30µµ, ∆ΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ  (Αίθουσα Εκδηλώσεων)



Η μάχη των Δημοτικών Εκλογών και η παρέμβασή μας
Οι δημοτικές εκλογές της 17ης Μάη 2019 είναι μια ευκαιρία να εκφραστεί η αγανάκτηση του κόσμου για τους συμβιβασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και για να καταγραφεί ότι όλοι όσοι συγκρουστήκαμε με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλη την περίοδο των παλιών μνημονίων, δεν γυρνάμε πίσω στην Δεξιά και την Ακροδεξιά. Μπορεί ο Τσίπρας τον Ιούλη του 2015 να αντέστρεψε το ηρωϊκό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σε ένα χυδαίο ΝΑΙ υπέρ της συνέχισης των μνημονίων αλλά ο κόσμος της δουλειάς, η νεολαία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, η φτωχολογιά της πόλης μας αλλά και όλης της χώρας, συνέχισαν να δίνουν μάχες ενάντια στη λιτότητα, τη φτώχεια, την ανεργία, το ρατσισμό, το φασισμό, την καταστροφή του περιβάλλοντος, χτίζοντας έτσι την δικιά τους προοπτική. Με τη συμμετοχή μας στη μάχη των δημοτικών εκλογών θέλουμε να εκφράσουμε το μήνυμα ανυπακοής που στέλνουν αυτοί οι αγώνες αλλά και ότι προχωράμε μπροστά για τη δικιά μας εναλλακτική διέξοδο από τη κρίση, για να μπουν οι ανάγκες όλων μας, ντόπιων και μεταναστών, πάνω από τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα για την αποπληρωμή του χρέους.
Από τον Καλλικράτη στον Κλεισθένη, η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει κάτω από το ασφυκτικό έλεγχο της κληρονομιάς των μνημονίων, της επιτήρησης και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών των περικοπών, που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ. Η απλή αναλογική συνοδεύτηκε με αύξηση του συγκεντρωτικού ρόλου του Δημάρχου και των αρμοδιοτήτων του, ώστε να μπορεί να προχωρά, χωρίς αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, σε σύναψη οποιωνδήποτε συμβάσεων με επιχειρηματίες, αποδυναμώνοντας στην ουσία το ρόλο που μπορούν να παίζουν τα τοπικά κινήματα ασκώντας πιέσεις στις δημοτικές αρχές.
Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων που έφτασαν το 60% από το 2012, ποτέ δεν αντιστράφηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντίθετα έγιναν θηλιά στο λαιμό των δημοτικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα, τη διαρκή μείωση προσωπικού που οδηγεί στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων μέσω της υπερεντατικοποίησης της εργασίας, τις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και την κάλυψη των κενών προσωπικού με την ανακύκλωση της ανεργίας, τη μείωση των κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολείων, των δημόσιων χώρων, την περικοπή των δομών κοινωνικής πρόνοιας, τη συρρίκνωση των παιδικών σταθμών με συνέπεια να φορτώνονται ακόμα μεγαλύτερα βάρη στην οικογένεια και κατ’ επέκταση στις γυναίκες.
Αυτές είναι οι συνέπειες των παλιών και νέων μνημονίων που εφαρμόζει η Διοίκηση Ιωακειμίδη στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη. Στο νέο προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019, η  κρατική επιχορήγηση είναι η μικρότερη των τελευταίων χρόνων, με αποτέλεσμα τα έσοδα του Δήμου να προέρχονται από δημοτικά τέλη, πρόστιμα και χαράτσια. Ο Δήμος αντί να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων μετατρέπεται σε εισπρακτικό μηχανισμό και οι κοινωνικές υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές. Η Δημοτική Αρχή μέσα στα τελευταία χρόνια αύξησε τα δημοτικά τέλη, το προσωπικό εξακολουθεί να είναι πολύ λιγότερο από τις ανάγκες, τα σχολικά κτίρια δε συντηρούνται επαρκώς, η κοινωνική πολιτική του Δήμου είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αντίθετα η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων με αποκορύφωμα την πρόσφατη απόφαση για μετατροπή του ιστορικού κέντρου της πόλης σε «OPEN MALL Νίκαιας» με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, σε βάρος του δημόσιου χώρου, των αναγκών των κατοίκων αλλά και του τοπικού χαρακτήρα της πόλης.
Αντί ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη στα χρόνια της κρίσης να αποτελέσει αποκούμπι των χιλιάδων φτωχών, που έχασαν δουλειές και συντάξεις, ακόμη και τα σπίτια τους από τις αρπακτικές τράπεζες, βρέθηκαν στο δρόμο ως άστεγοι ή ακόμη και αβοήθητοι εξαρτημένοι, οι φτωχογειτονιές ρημάζουν, οι γονείς καλούνται να βάλουν το χέρι στη τσέπη για να πληρώσουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς ή να πληρώσουν ακόμη και για τη συντήρηση των σχολείων, οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες είναι μόνο με αντίτιμο, οι δωρεάν δομές κοινωνικής πρόνοιας σταδιακά καταργούνται. Τα ΕΣΠΑ, είναι σχεδόν η αποκλειστική πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση δημόσιων έργων. Τις ελλείψεις στη χρηματοδότηση και σε προσωπικό έρχονται να καλύψουν «φιλάνθρωποι» χορηγοί ή ακόμα και η εθελοντική εργασία των κατοίκων.
Η παρουσία της «Ανταρσίας στην Κοκκινιά» στο δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη, από το 2014 μέχρι σήμερα, έδωσε φωνή και στήριξη στα κινήματα, στους αγώνες και τα αιτήματα του κόσμου απέναντι στην διαχείριση της Δημοτικής Αρχής και την κυβέρνηση, προβάλλοντας την αντικαπιταλιστική διέξοδο από τη κρίση.
Αναδείξαμε από τον Οκτώβρη του 2014, ότι οι πλημμύρες στις πόλεις δεν είναι αποτέλεσμα φυσικών φαινομένων αλλά των περικοπών και της πολιτικής της λιτότητας. Στηρίξαμε τους αγώνες των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων, διεκδικώντας κονδύλια για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Βρεθήκαμε στο πλευρό των εργαζόμενων του Δήμου, το καλοκαίρι του 2017, που κατέλαβαν το γκαράζ με αίτημα τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Στηρίξαμε της σχολικές καθαρίστριες στο αυτονόητο αίτημα της καταβολής των δεδουλευμένων τους και της μόνιμης δουλειάς. Βρεθήκαμε δίπλα στους μαθητές στα σχολεία από την περίοδο του 2014 ενάντια στην καταστολή των μαθητικών καταλήψεων.
Ταχθήκαμε στο πλευρό των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Νίκαιας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, προσλήψεις και λεφτά για την υγεία, απαιτώντας δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, δομές πρόνοιας για τους τοξικοεξαρτημένους. Στηρίξαμε τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Παλέψαμε για μία πόλη που σέβεται τα δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρίες. Στηρίξαμε τις μάχες που δίνουν οι γυναίκες και οι ΛΟΑΤΚΙ ενάντια στο σεξισμό και τις διακρίσεις. 
Ταχθήκαμε αταλάντευτα στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, απαιτώντας να ανοίξουν κλειστά κτίρια του δήμου για τη στέγασή τους στην πόλη μας και όχι στα άθλια στρατόπεδα. Δώσαμε τη μάχη για να μπουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία κόντρα στους φασίστες που μασκαρεύτηκαν σε «ανησυχούντες γονείς». Μπήκαμε μπροστά στη μάχη για να τσακίσουμε τον φασισμό της Χρυσής Αυγής, στην πόλη που γεννήθηκε ο πιο δολοφονικός πυρήνας της ναζιστικής συμμορίας που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, με ένα μαζικό κύμα κινητοποιήσεων, που επέβαλε το κλείσιμο των γραφείων της Νίκαιας. Δώσαμε την ίδια μάχη ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις σε βάρος των Πακιστανών μεταναστών, απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια σε Πειραιά, Πέραμα και Σαλαμίνα. Συνεχίζουμε ενάντια στη σοβινιστική εκστρατεία μίσους που έχει εξαπολύσει η Χρυσή Αυγή, προσπαθώντας να εισχωρήσει στα σχολεία, παλεύουμε για νομιμοποίηση των μεταναστών, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, ψήφο στους μετανάστες.
Η αλλαγή πορείας στο Δήμο της Νίκαιας για εμάς προϋποθέτει μία πολιτική σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ.  Για εμάς η λύση είναι η διαγραφή του χρέους, η σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ, κρατικοποίηση των τραπεζών και φορολογία στους πλούσιους. Έτσι μπορούν να γυρίσουν πίσω τα δισεκατομμύρια που έχει περικόψει το κράτος από την τοπική αυτοδιοίκηση, να γίνουν γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κατάργηση δημοτικών τελών για την κατοικία, να διαμορφωθούν δημόσιες και δωρεάν δομές πολιτισμού και αθλητισμού, να μην περάσουν τα 74 ακίνητα του Δήμου στο Υπερταμείο για να τα ρευστοποιήσουν με στόχο να την αποπληρωμή του χρέους, να διαμορφωθούν ελεύθεροι χώροι για τους κατοίκους και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Σας καλούμε να πλαισιώσετε και να στηρίξετε την αντικαπιταλιστική δημοτική κίνηση «Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης», για να ενισχυθεί η παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο και στις γειτονιές της πόλης.
• antarsiakokkinia.blogspot.com • antarsiakokkinia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου