ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Η αλληλεγγύη νίκησε! Συνεχίζουμε ως την οριστική δικαίωση!


Το κύμα αλληλεγγύης χιλιάδων εργαζόμενων σε όλη τη χώρα ανάγκασε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας να αποφασίσει την αναστολή της προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας και την αποφυλάκισή της για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο. Η λαϊκή κατακραυγή οδήγησε στην αποφυλάκισή της, όμως, το στίγμα της αδικίας στο σώμα των δικαστών (και σε όλο το σύστημα) θα μείνει ανεξίτηλο. Η δίωξη της έφερε στο προσκήνιο τις διακρίσεις που επιβάλει το σύστημα στο δικαίωμα στην εργασία, στις προσλήψεις στο δημόσιο, με βάση μια δήθεν “αξιοκρατία” προσόντων γεννημένων από τα κόσκινα της ταξικής επιλογής που οδηγούν στην ισοπέδωση αλλά και το μαζικό αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών της εργατικής τάξης.
Η 53χρονη καθαρίστρια δε ζει στη Γαλλία του Γιάννη Αγιάννη, που καταδικάστηκε επειδή έσπασε μια βιτρίνα για να κλέψει ψωμί, προσπαθώντας να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών γιατί εμφάνισε απολυτήριο Έκτης τάξης δημοτικού, ενώ είχε τελειώσει την Πέμπτη για να διοριστεί σαν καθαρίστρια. Την ώρα που μεγαλοεπιχειρηματίες και λαμόγια του συστήματος βγαίνουν λάδι, η φυλάκισή της αποτελεί κορυφαία πρόκληση για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για το ίδιο το αίσθημα δικαίου του λαού.
Η εργαζόμενη καθαρίστρια λοιπόν καταδικάζεται στην Ελλάδα της λαίλαπας της Ε.Ε. και των μνημονίων, στην Ελλάδα του «μαζί τα φάγαμε», στην Ελλάδα των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών, των πληβείων των οποίων η ζωή πλειστηριάζεται και φυλακίζεται, ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες απολαμβάνουν τον πλούτο που έχουν υφαρπάξει ελεύθερα. Καταδικάζεται σε 10 χρόνια φυλάκιση για ένα πλαστό απολυτήριο δημοτικού στην Ελλάδα, όπου κάποιοι κυρ – Παντελήδες οργανώνουν ρατσιστικό έγκλημα υπό την ανοχή της αστυνομίας μεσημέρι στην Ομόνοια, στην Ελλάδα των προμηθειών στα εξοπλιστικά, των τρωκτικών της Siemens και της Novartis, του επιχειρηματικού και τραπεζικού κεφαλαίου που κερδοσκοπεί σε βάρος του πλούτου που παράγει ο κόσμος της εργασίας και που όλα αυτά παρουσιάζονται περίπου ως αυταπόδεικτη κανονικότητα.
Απέναντί της, η αστική δικαιοσύνη, οι σύγχρονοι Ιαβέρηδες, εξάντλησαν όλη την αυστηρότητά τους σε μια προκλητικά τιμωρητική πράξη κατά του κόσμου της εργασίας, κατά των σύγχρονων Αθλίων. Γιατί αυτή η ποινή μόνο τυχαία δεν είναι. Αλήθεια, σε μία χώρα που πολλοί κόπτονται για τη σχολική διαρροή, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις κοινωνικές ανισότητες, τα κοινωνικά αίτια της όποιας παραβατικότητας κ.ο.κ. και παίρνουν παχυλά ΕΣΠΑ και προγράμματα «μελέτης φαινομένων» και επιφανειακών «δράσεων εξάλειψής» τους, γιατί ακόμα και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν το σχολείο;
Ο λεκές αυτού του κόσμου δεν καθαρίζεται! Καταδίκασαν μια εργαζόμενη μητέρα που προσέφερε τις υπηρεσίες της ως καθαρίστρια για σχεδόν 20 χρόνια και αγωνιζόταν για να ζήσει την οικογένειά της, με τον άνδρα της με 67% αναπηρία. Και όλο αυτό με την απίθανη αιτιολόγηση πως το δημόσιο υπέστη ζημιά από την αμοιβή της καθαρίστριας, άσχετα από το αν η εργασία της παρέχονταν αδιάλειπτα και πως η αμοιβή της ήταν τα δεδουλευμένα της!
Η 53χρονη καθαρίστρια πρέπει να κερδίσει την αθώωσή της, την επαναπρόσληψή της και την επιστροφή των ενσήμων που προκλητικά της αφαιρέθηκαν ! Η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη, να μην κρύβεται πίσω από την άδικη «δικαιοσύνη».
Το κύμα αλληλεγγύης που υψώθηκε να δυναμώσει και να ενισχύσει τον ταξικό του προσανατολισμό!
Να πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπεια και την ταξική μας περηφάνια, να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα μας ανήκουν! Να βάλουμε φρένο στις απολύσεις με την αξιολόγηση-κοροϊδία. Ίση αμοιβή για ίση εργασία, παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς.



Οι κινήσεις περιφέρειας
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Ανταρσία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. Μακεδονία
Ανταρσία στο Αιγαίο
Ανταρσία στο Μοριά-Συμπόρευση για την Ανατροπή
Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή
Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Οι κινήσεις δήμων
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης
Ανταρσία στο Λιμάνι - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά
Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης
Ανυπότακτη Καισαριανή Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Ανυπότακτη Πόλη-Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων Καματερού
Ανυπότακτο Αγρίνιο
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα
Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Αριστερή Κίνηση Μοσχάτου ΑΡΜΟΣ
Εκτός Πλάνου-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης
Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Ν. Ιωνίας
Εκτός των Τειχών – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Μαρουσιού
Κίνημα στην Πόλη στου Ζωγράφου
Μαχόμενη Ηλιούπολη
Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής στο Δήμο Θέρμης
Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή παρέμβαση στους δρόμους της Ν. Σμύρνης
Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου