ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Έφτασε η ώρα της απολογίας του Μιχαλολιάκου Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες


Έφτασε η ώρα της απολογίας του Μιχαλολιάκου
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες
Τετάρτη 6 Νοέμβρη, 8.30πμ, Μετρό Αμπελόκηποι και συγκέντρωση στο ΕΦΕΤΕΙΟ
Στις 6 Νοέμβρη στο Εφετείο, η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο στάδιο της απολογίας του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατηγορούμενου για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Είναι η πλέον κρίσιμη φάση της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, των οργανωτών των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα, εκατοντάδων μεταναστών, γυναικών και αγωνιστών των κινημάτων.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία σε Νίκαια και Ρέντη γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα, όπως το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Χίτλερ, που φόρεσε το μανδύα του πολιτικού κόμματος και με την είσοδο στη Βουλή, χρησιμοποιούσε την κρατική χρηματοδότηση για να οργανώνει τάγματα εφόδου και να ανοίγει γραφεία-ορμητήρια, όπου προσπάθησε να εφαρμόσει τη δολοφονική πρακτική του «ότι κινείται σφάζεται». Προχώρησε σε αμέτρητες επιθέσεις σε μετανάστες και αντιφασίστες, επιχείρησε να διασπάσει τα συνδικάτα, φτιάχνοντας κίτρινα εργοδοτικά “σωματεία” όπως στη Ζώνη Περάματος, οργάνωσε  ρατσιστικές αιμοδοσίες στα νοσοκομεία και συσσίτια “μόνο για ΄Ελληνες” σε μια περίοδο, που ενωμένοι οι εργαζόμενοι αντιστεκόντουσαν στις επιθέσεις της εργοδοσίας και στις πολιτικές των μνημονίων και της φτωχοποίησης. Η αντίσταση του εργατικού κινήματος και η ενωμένη αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση, την οδήγησαν στην απομόνωση, στο κλείσιμο των γραφείων τους στην Οδό Καισαρείας και επιτέλους έξω από τη Βουλή.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με την ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων στρώνει ξανά το δρόμο στη φασιστική απειλή.  Τα παλιά γνωστά στελέχη της ακροδεξιάς που υπουργοποιήθηκαν από το Μητσοτάκη, Γεωργιάδης και Βορίδης ξερνούν ρατσιστικό δηλητήριο στιγματίζοντας τους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα ασύλου ως “εισβολείς λαθρομετανάστες”. Απλώνουν  παντού στρατόπεδα συγκέντρωσης, οργανώνουν  επαναπροωθήσεις, στερούν τη μόρφωση και περίθαλψη από χιλιάδες φτωχούς πρόσφυγες. Αυτή η πολιτική στρώνει το δρόμο για τις ρατσιστικές εκστρατείες των Δημάρχων της ΝΔ και των φασιστών, που φοράνε τη μάσκα των «αγανακτισμένων κατοίκων», από τα νησιά μέχρι στα Βρασνά και τον Αγιο Παντελεήμονα και χύνουν δηλητήριο και μίσος κατά των προσφύγων, κραυγάζοντας ότι “δεν χωράνε στις γειτονιές μας”. Την ώρα που ετοιμάζουν σφαγείο στις συντάξεις και απολύσεις με το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στοχοποιούν τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου από τις πολιτικές της κυβέρνησης, που σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία. Επαναλαμβάνουν την ίδια ρατσιστική συνταγή που εφάρμοσαν παλιότερα και έθρεψαν την Χρυσή Αυγή. Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την αντιφασιστική δράση μέχρι να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, τόσο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσων των διαδόχων τους στη Βουλή, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.
Με τη δυναμική μας παρουσία την μέρα της απολογίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής,  στέλνουμε μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί που με τις δολοφονικές τους επιθέσεις έβαλαν στο στόχαστρο τα δικαίωμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, το  Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, να δώσουν το παρόν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 6 Νοέμβρη στο Εφετείο και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, σχολεία και δημόσιες δομές, ΑΜΚΑ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους πρόσφυγες τους μετανάστες. Γιατί στη Νίκαια της προσφυγιάς και της αντίστασης, χωράνε όλοι εκτός από τους ρατσιστές και τους φασίστες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου