ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Κυριακή 17 Νοέμβρη, 2μμ, πλατεία Κλαυθμώνο


Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Κυριακή 17 Νοέμβρη, 2μμ, πλατεία Κλαυθμώνος

46 χρόνια μετά το Πολυτεχνείου διαδηλώνουμε απέναντι σε μία κυβέρνηση που ξεπουλάει τις δημοτικές υπηρεσίες, την ενέργεια, τα νοσοκομεία και τα σχολεία, το περιβάλλον και τις ζωές μας στα αρπαχτικά της αγοράς, στο όνομα της καπιταλιστικής «ανάπτυξης». Διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις, καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα και επιτίθεται στα συνδικάτα και την αριστερά. Παλεύουμε ενάντια στην επιβολή του «νόμου και της τάξης» στις γειτονιές μας, που στο όνομα της «πάταξης της ανομίας» φτάνει να προσαγάγει νεολαίους και να τους εξευτελίζει με την πρακτική του ξεγυμνώματος μέσα στα αστυνομικά τμήματα, όπως έγινε την περασμένη Τρίτη 12/11 στο Κερατσίνι. Που φτάνει να φυλακίζει πρόσφυγες στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης και ενορχηστρώνει ξανά τη δράση ακροδεξιών ομάδων στις γειτονιές.
Με την έμπνευση των εξεγέρσεων σε Χιλή, Λίβανο, Χόνγκ Κονγκ θα είμαστε όλοι και όλες στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού και της καταστολής. Μαζί με το φοιτητικό κίνημα και τη νεολαία που για άλλη μία φορά μπαίνει στο στόχαστρο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την άρχουσα τάξη, παλεύουμε ενωμένοι για να τους στείλουμε το μήνυμα ότι πολύ σύντομα θα έχουν την τύχη του Πινιέρα στη Χιλή. Μαζί με τα αδέρφια μας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες παλεύουμε για να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες, να έχουν στέγη, σχολείο και ΑΜΚΑ για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία.
Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε όλες τις επιθέσεις, όπως καταφέραμε να πετάξουμε τη Χρυσή αυγή εκτός Βουλής και να στείλουμε τον Μιχαλολιάκο να απολογείται για τα εγκλήματά του στο δικαστήριο.
Μπορούμε με τους αγώνες μας να ανοίξουμε το δρόμο  για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, βαδίζοντας ξανά στο δρόμο του Νοέμβρη που τους τρομάζει ακόμα 46 χρόνια μετά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου