ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Φασιστική επίθεση στη λαϊκή της Νίκαιας

Φασιστική επίθεση στη λαϊκή της Νίκαιας


Επίθεση από φασίστα χρυσαυγίτη δέχτηκαν το Σάββατο 14 Ιούνη μέλη της Δημοτικής Κίνησης “Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης” την ώρα που έκαναν εξόρμηση συμπαράστασης στις απολυμένες καθαρίστριες και μοίραζαν ανακοίνωση ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων, στη λαϊκή της Νίκαιας.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι και ενώ είχε ξεκινήσει η εξόρμηση, στις παρυφές της λαϊκής στην Οδό Ποσειδώνος και Αχιλλέως, σεκιουριταδες της λαϊκής πλησίασαν τους συντρόφους προσπαθώντας να πιάσουν συζήτηση. Σιγά σιγά άρχισαν να βρίζουν και να λένε “εσείς φέρνεται εδώ τους πακιστανούς να φύγετε από τη λαϊκή”. Αφού είδαν ότι παραμείναμε μοιράζοντας το υλικό μας, αυτοί επέμεναν να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο φωνάζοντας και απειλώντας. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε τραμπούκος, ο οποίος παλιότερα μας είχε συστηθεί στην ίδια λαϊκή ως “πρώην χρυσαυγίτης” και επιτέθηκε σε ένα σύντροφο χτυπώντας τον με μπουνιές στο κεφάλι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες προσπαθούν να παρεμποδίσουν πολιτική παρέμβαση. Την Κυριακή 25 Μάη, ημέρα των Ευρωεκλογών, 15 περίπου χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν στο 12ο Δημοτικό στην ίδια περιοχή, που λειτουργούσε ως εκλογικό κέντρο, απαίτησαν από τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να σταματήσουν την εξόρμηση που πραγματοποιούσαν και απείλησαν ότι διαφορετικά θα φέρουν τάγμα εφόδου.

Οι φασίστες και όσοι τους διευκολύνουν είναι ανεπιθύμητοι και στη Νίκαια και παντού. Δεν θα επιτρέψουμε σε μία χούφτα τραμπούκους να καταργήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε φορέα, κίνησης, συλλογικότητας να διακινήσει τις ιδέες του και να αναπτύξει τις πολιτικές πρωτοβουλίες στην πόλη μας. Οι δρόμοι και οι πλατείες αυτής της πόλης ανήκουν στους εργαζόμενους και τη νεολαία, ντόπιους και μετανάστες και όχι στους ρατσιστές και στους φασίστες.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη, τα εργατικά σωματεία, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες της περιοχής να καταγγείλουν το γεγονός και να απαιτήσουν να σταματήσει οποιαδήποτε φασιστικής έμπνευσης παρεμπόδιση πολιτικής παρέμβαση στη λαϊκή της Νίκαιας.

Καλούμε αντιφασιστική εξόρμηση το Σάββατο 21 Ιούνη, στις 11πμ στην οδό Ποσειδώνος και Αχιλλέως, πίσω από τον Ηράκλειτο.

Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου