ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Στο χτεσινό (29/8) Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις "Ανταρσία στην Κοκκινιά" και "Κόντρα στο Ρεύμα" καταθέσαμε με αφορμή τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος.
"Ποτέ ξανά φασισμός!
Να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής!
Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα!
Βαδίζοντας προς την τέταρτη επέτειο της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ολόκληρος ο πλανήτης συγκλονίστηκε από τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στο Σαρλοτσβίλ της Αμερικής. Οι φασίστες και ρατσιστές που οργάνωσαν την επίθεση και τη δολοφονία στις ΗΠΑ δήλωσαν απροκάλυπτα ότι εμπνέονται από τη δράση των νεοναζί της Χρυσή Αυγής στην Ελλάδα και οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι έτρεξαν να χαιρετήσουν τους ομογάλακτους τους στην Αμερική για τη δολοφονική τους δράση!
Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική ευθεία με τους μάρτυρες να έχουν καταγράψει ξεκάθαρα τον οργανωμένο και κεντρικά καθοδηγημένο χαρακτήρα των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσή Αυγής, τις ευθύνες της ηγεσίας της και το ρόλο των κεντρικών γραφείων της Λεωφόρου Μεσογείων σαν ορμητήρια γι αυτές τις επιθέσεις.
Στηρίζουμε το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 16 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα και πορεία προς την αμερικάνικη Πρεσβεία και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, που οργανώνουν συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών και προσφύγων, αντιρατσιστικές κινήσεις και μαζικοί φορείς και στις 18/9 διαδήλωση στο Κερατσίνι, τον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. "
Το ψήφισμα πέρασε ομόφωνα, μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης που πρότεινε να απαληφθούν τα δυο καλέσματα και στη θέση τους να μπει ότι ως Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν μέσα στο Σεπτεμβρη στη μνημη του Παύλου Φύσσα.
Τις επόμενες τρεις εβδομάδες η Ανταρσία στην Κοκκινιά μαζι με την ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις σε πλατείες και εργατικούς χώρους της πόλης για την επιτυχία της μεγάλης συγκέντρωσης και πορείας στις 16 Σεπτεμβρη, σε σύνδεση με το κίνημα των ΗΠΑ και με στόχο να κλείσουν τα γραφεία ορμητήρια της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζουμε στις 18/9 στο Κερατσίνι στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου, παλεύοντας στη μνήμη του να διώξουμε τους φασίστες από τις γειτονιές του Πειραιά και να τους βάλουμε στη φυλακή για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου