ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το αντιφασιστικό κίνημα κλιμακώνει...

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το αντιφασιστικό κίνημα κλιμακώνει...
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 6ΜΜ, ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
 
ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Aντιφασιστική διαδήλωση Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 5μμ, στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και πορεία μέχρι το Καστράκι Δραπετσώνας, όπου θα διοργανωθεί συναυλία από την οικογένεια Φύσσα.

Φέτος στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, περικυκλώνουμε τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων και απαιτούμε να κλείσουν, γιατί είναι γραφεία ορμητήρια μίας εγκληματικής συμμορίας. Διεκδικούμε να πάνε τώρα φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη και να μείνουν εκεί για πάντα όλοι, να σταματήσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να προκαλούν, όπως έκαναν με τη δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, έξω από τα κεντρικά τους Γραφεία, στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, τη Λέρο, τη Χίο.
Ταυτόχρονα συμπληρώνεται ένας μήνας από τη φασιστική δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στις 12 Αυγούστου στη Σαρλοτσβίλ των ΗΠΑ. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής υποδέχτηκαν στην Ελλάδα τον επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου στην Σάρλοτσβιλ Μάθιου Χάινμπαχ, ο οποίος δήλωσε μέσα στο όργιο δολοφονικής βίας ότι εμπνέεται από τη δράση της Χρυσής Αυγής.  Το κίνημα που ξεσηκώθηκε κατά του Τράμπ που στήριξε χυδαία τους νεοναζί στη Σάρλοτσβιλ με επιθέσεις κατά των αντιφασιστών και της αριστεράς, σάρωσε όλη την Αμερική και πέρασε στην Ευρώπη.
Διαδηλώνουμε στις 16 Σεπτέμβρη και βροντοφωνάζουμε έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία: καμιά εμπλοκή στους βρόμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του Τράμπ, ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων, κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που μετατρέπει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά.
Στη Νίκαια, στο Κερατσίνι και σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά γνωρίζουμε καλά τα αποτελέσματα του ανοίγματος γραφείων της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεχνάμε ότι τα πρώην γραφεία τους στην οδό Καισαρείας, ήταν το κέντρο συγκρότησης των ταγμάτων εφόδου που οργάνωσαν τη δολοφονία του Π. Φύσσα, την επίθεση στους συνδικαλιστές της Ζώνης Περάματος, τη δολοφονική επίθεση στο σπίτι των Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα, την επίθεση σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν αφισοκόλληση στο περιβολάκι και τις δεκάδες επιθέσεις με ρόπαλα και μαχαίρια σε μετανάστες που ζουν στην πόλη της Νίκαιας και του Πειραιά.

Μέσα από την ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των συνδικάτων και της Αριστεράς, καταφέραμε να τους πετάξουμε έξω από τη Νίκαια, παρά το γεγονός ότι είχαν τη στήριξη της κυβέρνησης, της αστυνομίας, των δικαστικών αρχών και των ΜΜΕ. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε παντού. Να τσακίσουμε τους φασίστες, να βάλουμε τέρμα στο ρατσισμό και την ισλαμοφοβία και να ανοίξουμε με τους αγώνες μας το δρόμο για μία κοινωνία χωρίς, μνημόνια, φτώχεια και ανεργία, όπου ο πλούτος που παράγει όλη η εργατική τάξη θα πηγαίνει για τις ανάγκες τις και όχι για τους τραπεζίτες και το χρέος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου