ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14/11

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14/11
Ταβάνι κατέρρευσε εχτές τη νύχτα σε δωμάτιο νοσηλείας της ορθοπεδικής κλινικής στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, μεαποτέλεσμα να τραυματιστεί η μητέρα νεαρού ασθενή που νοσηλεύονταν. Το κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας είναι ένα από τα νοσοκομεία πρώτης γραμμής, από το οποίο περνούν καθημερινά χιλιάδες ασθενείς, συνοδοί και εργαζόμενοι. Το γερασμένο κτίριο το οποίο εξ αιτίας των περικοπών δε συντηρείται έχει καταντήσει να είναι επικίνδυνο για ασθενείς και εργαζόμενους. 
Τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις ότι τα δύσκολα πέρασαν, αυτό το παραλίγο τραγικό γεγονός έρχεται να μας θυμίσει την άθλια κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στο εθνικό σύστημα υγείας εξ αιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης και των περικοπών. Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει ότι τα μνημόνια τελειώσανε αλλά, τα δημοσιονομικά πλεονάσματα και οι περικοπές που προϋποθέτουν, συνεχίζουν να καθορίζουν τις επιλογές της, με καταστροφικά αποτελέσματα στους μισθούς, στις συντάξεις και τις συνθήκες που δουλεύουμε και ζούμε.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ανάγκασαν τον Πολάκη να "δεσμευτεί" για την μη απόλυση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και των επικουρικών. Μόνο οι αγώνες μας είναι αυτοί που μπορούν να σπάσουν τον δημοσιονομικό κορσέ και να αντιστρέψουν τις επιλογές της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν ότι δεν θα συνεχιστεί η λιτότητα και οι περικοπές, αλλά αντίθετα θα δοθεί εδώ και τώρα όλο το πλεόνασμα του προϋπολογισμού για να καλύψει τις εργατικές ανάγκες, διαγράφοντας το χρέος.
Μόνο με τους αγώνες των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και τη συμπαράσταση όλων των κατοίκων της πόλης, μπορούμε να επιβάλλουμε γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία, προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, δημόσια και δωρεάν υγεία για κάθε μετανάστη, πρόσφυγα και ανασφάλιστο.
ΟΛΟΙ στην απεργία της Τετάρτης 14 Νοέμβρη, Προσυγκέντρωση 10.30πμ Υπ. Εργασίας (Σταδίου)
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου