ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Στις 12 Νοέμβρη ΟΛΟΙ /ΕΣ στην πύλη του Κρατικού Νίκαιας, 8πμ-10πμ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΡΑ!

   Στις 12 Νοέμβρη ΟΛΟΙ /ΕΣ στην πύλη του Κρατικού Νίκαιας, 8πμ-10πμ  ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΡΑ!



Σε μία χρονική στιγμή που η πανδημία καλπάζει ανεξέλεγκτα τo μεσαιωνικό lockdown είναι η ανοιχτή ομολογία αποτυχίας της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης, που έξι μήνες δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους ηλικιωμένους από την φονική πανδημία και τώρα καταφεύγει σε απαγορεύσεις εξόδου και επιβολή (διπλάσιων) προστίμων, δήθεν για την προστασία μας!

Αντί να ρίξει λεφτά για να θωρακίσει την δημόσια υγεία, με προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών στα νοσοκομεία, να αυξήσει τον αριθμό ΜΕΘ και να ενισχύσει τις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, προχώρησε σε σύμπτυξη και κατάργηση κλινικών με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται ράντζα, να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, να μετακινούνται γιατροί και προσωπικό, αφήνοντας τους ασθενείς στην τύχη τους αφού επέβαλε την κατάργηση του 80% των χειρουργείων. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση εξαναγκάζουν έτσι τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους, πριμοδοτώντας στην ουσία την κερδοσκοπία της ιδιωτικής υγείας, αφού έχουν ήδη επιχορηγηθεί με 30 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο της πανδημίας, ενώ με νέα τροπολογία, ο υπουργός Υγείας Κικίλιας “επιτάσσει” τις ιδιωτικές κλινικές, καθορίζοντας το κόστος νοσηλείας ανά μέρα σε ΜΕΘ ιδιωτικής κλινικής στα 1.700 ευρώ.

Την ίδια στιγμή στα σχολεία αύξησε των αριθμό των μαθητών στα τμήματα, δεν πρόσθεσε ούτε μία νέα αίθουσα, δε έκανε καμία πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού και έβαλε τα σχολεία να λειτουργούν μέσα στην περίοδο της πανδημίας με λιγότερους εργαζόμενους στην καθαριότητα από ότι πέρσι, χωρίς δωρεάν μέσα ατομικής υγιεινής, χωρίς μαζικά test. Τώρα κλείνει Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη τη χώρα, επιτείνοντας την ανισότιμη τηλεκπαίδευση των μαθητών, ενώ Δημοτικά - Νηπιαγωγεία μένουν ανοιχτά μόνο και μόνο για να μην δώσει την άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν προχώρησε σε προσλήψεις και στην αγορά νέων οχημάτων, αλλά αντίθετα επιχορήγησε τα ΚΤΕΛ, χαρίζοντάς τους το φιλέτο των συγκοινωνιών. Ειδικά για την Νίκαια και την ευρύτερη περιοχή της Β’ Πειραιά, το άνοιγμα του σταθμού ΜΕΤΡΟ συνοδεύτηκε από κατάργηση μίας σειράς λεωφορειακών γραμμών, που έκανε τη μετακίνηση εντός των ορίων της πόλης και γενικότερα στους Δήμους του Πειραιά δυσκολότερη, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να στριμώχνονται καθημερινά σας σαρδέλες σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Στα σχολεία της Νίκαιας και του Ρέντη, δεκάδες είναι τα τμήματα που έχουν κλείσει από την αρχή της χρονιάς και αρκετοί εκπαιδευτικοί μπήκαν σε καραντίνα. Σε όλα τα σχολεία που παρουσιάστηκαν κρούσματα δεν προβλέπονται δωρεάν τεστ με αποτέλεσμα οι οικογένειες να επιβαρύνονται ένα δυσβάσταχτο κόστος καθώς αναγκάζονται να προσφεύγουν στα ιδιωτικά εργαστήρια. Στο 10ο Δημοτικό Νίκαιας οι γονείς αναγκάστηκαν να πληρώσουν από την τσέπη τους πάνω από 600 ευρώ σε ιδιωτικά εργαστήρια, μετά από εμφάνιση κρούσματος. Το ίδιο έγινε και σε άλλο σχολείο με έξι (6) επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθητές και τρεις (3) εκπαιδευτικούς σε καραντίνα. Παρόλα αυτά η 2η ΥΠΕ έδωσε αρνητική απάντηση στο αίτημα της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη για δωρεάν τεστ σε μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικούς σε περιπτώσεις των στενών επαφών με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στους Δήμους η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, προσπαθώντας να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις είτε με 4μηνες-8μηνες συμβάσεις είτε με παρατάσεις. στο Δήμο Νίκαιας -Ρέντη προσλήφθηκαν 67 συμβασιούχες καθαρίστριες πλήρους ωραρίου για 83 σχολικές μονάδες, δηλαδή λιγότερες από πέρσι, κάνοντας αδύνατη την απολύμανση των θρανίων/τουαλετών κ.λπ. δυο φορές στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ. Οι ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου εχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας- Ρέντη (Πράσινο, Δημαρχείο, Παιδικοί Σταθμοί) και να περιορίζονται οι μέρες καραντίνας, βάζοντας στην ουσία τις "χαμένες εργατοώρες"  πάνω από την προστασία της υγείας των εργαζόμενων και των οικογενειών τους . 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής αποφάσισε να υλοποιήσει μέσω ΣΔΙΤ μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στην περιοχή του Σχιστού, με ανοιχτό το ενδεχόμενο καύσης απορριμάτων, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη δημόσια Υγεία της περιοχής μας.

Διεκδικούμε:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων στα νοσοκομεία της χώρας

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που στηρίζουν τις δημόσιες δομές υγείας

Ανακαίνιση και επέκταση των ανεπαρκών δημόσιων δομών υγείας

Αύξηση της χρηματοδότησης στην δημόσια υγεία

Επίταξη των κλινών του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση

Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Με ευθύνη των Δήμων να πραγματοποιούνται άμεσα απολυμάνσεις στο σύνολο του σχολικού χώρου που εμφανίζεται κρούσμα.

Εργαστηριακός έλεγχος όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών των τμημάτων που κλείνουν.

Δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ.

Κάλυψη των μαθητών με τα απαραίτητα μέσα τηλεκπαίδευσης.

Πλήρης άδεια με αποδοχές των γονέων για όσο διαρκεί η καραντίνα των παιδιών τους.

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη-Να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες.

Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών - άμεσες επιπλέον προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και στους Δήμους.

Μόνο οι  αγώνες μας μπορούν να μας σώσουν, από την πανδημία και από την οικονομική ανέχεια!

Όλοι και όλες στις 12 Νοέμβρη, να ξεσηκωθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων της υγείας, συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση στην πύλη του Κρατικού Νίκαιας. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους συλλόγους, κάθε συλλογικότητα στις γειτονιές του Πειραιά, που έχει ανάγκη το τοπικό του νοσοκομείο, να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και να συνεχίσουμε στο τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου ενάντια στην κυβέρνηση της πανδημίας, της ανεργίας και του ρατσισμού, για να μπουν οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου