ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Η τρομοκρατία Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη δεν θα περάσει !


 Η τρομοκρατία Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη δεν θα περάσει !

Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον μπάτσο Κορκονέα, η αστυνομία προχώρησε σε ένα ακόμα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία.
Η αστυνομία του Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη από τα ξημερώματα απέκλεισε το κέντρο της Αθήνας ώστε να εμποδίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βρεθούν στο μνημείο του Αλέξη, στον τόπο δολοφονίας του, στα Εξάρχεια. Γύρω στις 12 το μεσημέρι προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές αγωνιστών για να μην πάνε στο μνημείο του Αλέξη. Τις προηγούμενες ημέρες είχε ανακοινωθεί κάλεσμα χιλιάδων καλλιτεχνών, δικηγόρων, δημοσιογράφων, που κατέληγε "Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί.
Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση.
Για να παραμείνουμε άνθρωποι".
Ανάμεσα στις δεκάδες προσαγωγές ήταν ο Πάνος Γκαργκάνας διευθυντής της εφημερίδας Eργατική Aλληλεγγύη, ο Κώστας Τουλγαρίδης περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, o Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Νίκος Αδαμόπουλος μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Χρίστος Αργύρης μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικόν,, η Κατερίνα Πατρικίου και τη Ζανέτα Λυσικάτου γραμματέας και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, δύο μέλη από την πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική Σύμβουλος Νίκαιας μαζί άλλα μέλη της Δημοτικής κίνησης “Ανταρσία στην Κοκκινιά”.
Η επιχείρηση του Χρυσοχοίδη συνεχίστηκε σε όλους τους δρόμους της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις, με δεκάδες προσαγωγές αγωνιστών.
Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αργά τη νύχτα και θα παραπεμθούν σε δίκη με την κατηγορία της “παραβίασης των υγειονομικών μέτρων”, τα οποία παραβίασε η ίδια η αστυνομία.
Απαιτούμε απόσυρση όλων των κατηγοριών και τη διαγραφή όλων των προστίμων
Η 6 Δεκέμβρη χρειάζεται να γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοίδη.
Επόμενος σταθμός στη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της Πανδημίας της Φτώχειας και των Δολοφόνων, είναι η πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη ενάντια στην προϋπολογισμό του θανάτου και της καταστροφής.
Την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 8πμ θα βρεθούμε για άλλη μία φορά στο πλευρό των εργαζόμενων του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας απαιτώντας λεφτά για την υγεία-προσλήψεις προσωπικού και όχι για όπλα και την αστυνομία.
Το σύνθημα μας «Στις τράπεζες λεφτά στην νεολαία σφαίρες για τούτη την κυβέρνηση τελειώσανε οι μέρες» παραμένει επίκαιρο!
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου